APM Terminals parat til at investere godt 7 mia. kr. i Brasilien

APM Terminals vil investere i en helt ny terminal og opgradering af fire andre i det Sydamerikanske land.

APM Terminals lokation i Portuário står foran en massiv udbygning.. Foto: APM Terminals

Nyheden om, at det A.P. Møller - Maersk ejede selskab vil investere massivt i Brasilien blev breaket af APM Terminals topchef, Keith Svendsen, under et besøg med en handelsdelegation forleden. 

Den samlede investeringramme er på 962 mio. euro, hvoraf de 296 mio. euro skal bruges til opførelsen af fase et af en ny terminal i Suape, mens 666 mio. euro skal gå til udviklingen af selskabets fire andre terminaler og depoter i landet. 

Den største af de fire, Brasil Terminal Portuário, har på forhånd fået allokeret 285 mio. euro til en udbygning af kapaciteten, der i øjeblikket er udnyttet med 92 pct., hvilket er 12 pct. højere end de 80 pct., der anses for det maksimale for effektiv udnyttelse. 

“Vores primære fokus er at udbygge kapaciteten og modernisere. Der er nu et presserende behov for investeringer i havnen i Santos, både for at sikre en uddybning af havneindløbet - som vil give adgang for nye, større og mere effektive skibe - og for at udvide kapaciteten i havnekomplekset, som er tæt på grænsen,” forklarede Keith Svensen, ifølge en pressemeddelelse fra APM Terminals. 

APM Terminals forhandler i øjeblikket med den føderale regering i Brasilien om en forlængelse af koncessionen, der udløbere i 2027, med yderligere 20 år. Til gengæld har APM Terminals forpligtet sig til at modernisere og fordoble den nuværende kapacitet på 1,5 mio. teu i terminalen. 

-emte 

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023