Afgift på lystbåde rammer skævt

En ny afgift på lyst- og sejlbåde går ud over frivilligt ungdomsarbejde i blandt andet sejlklubber. Det mener Steen Frederiksen, formand for Aalborg Sejlklub. Han kalder det vanvittigt, at hæve statsafgiften på forsikring af lystbåde med 34 procent. Afgiften rammer eksempelvis søspejderne.

”Det vil ikke ske for andre foreninger. Det er kun sejlsport, der er pålagt en sådan afgift”, siger formanden for Nordjyllands største sejlklub.

Lovforslaget er fremsat af skatteminister Holger K. Nielsen, der vil hæve den obligatoriske afgift på kaskoforsikringer fra en til 1,34 procent. Det skal ske for at finansiere nødtjenester som Lyngby Radio. Nødtjenesten bruges dog kun i yderst sjældne tilfælde af sejlklubber.

”Det er især fritidsfiskere, windsurfere, tyske badegæster og kajakroere der har uheld og ulykker. Det er ikke lystsejlere og ungdomssejlere, men det er nemt for regeringen at sprede afgiften ud på alle”, siger Steen Frederiksen.

Søspejderne i Aalborg undrer sig også over den ny afgift. Troppen har forsikret fem 17 fods joller, to træjoller, en folkebåd og en stor følgebåd for knap 6500 koner årligt. Den ny afgift

vil betyde en ekstra udgift på 2200 kroner. Det er en stor ekstraudgift, når troppen i forvejen skal finde godt 50.000 kroner årligt til driften.

”Reelt burde vi aflastes i vort ungdomsarbejde i stedet for at blive straffet”, siger Christian Kierkegaard, der er mangeårig leder hos Søspejderne. Han kalder lovforslaget principielt ringe og undrer sig over at frivillige skal betale for nødtjenesten på havet.

Kilde: dr.dk/P4/Nord

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle