ADP øger omsætning og bundlinje

Med et resultat på 66,6 millioner kroner efter skat, leverede ADP i 2020 et af de bedste resultater i havnens historie. Resultatet blev opnået på baggrund af en omsætning på 131,3 millioner kroner - den højeste omsætning nogensinde. Bestyrelsen er yderst tilfreds med resultatet.

Arkivfoto.

På både container og RO/RO trodsede godsmængderne alle forventninger. Fredericia Havn har i 2020 haft en rekordstor aktivitet på containerforretningen. To nye feederruter er åbnet, og det har haft en positiv effekt på volumen, som slutter året med en stigning på 11%. På RO/RO har vi haft vækst på 7,7 %.

I kølvandet på den første Covid-19 nedlukning oplevede vhavnen for nogle segmenter en opbremsning i markedet, som med udsving og periodeforskydninger af bl.a. store hvede- og bygudskibninger påvirkede agribulk forretningen med faldende mængder i 2020.

For råolien har der været et fald i mængderne på 39% svarende til 1 mio. tons som følge af nedlukning af Thyrafeltet i Nordsøen. Faldet i råolien kommer ikke uventet og opvejes positivt af den særdeles gode udvikling inden for andre forretningsområder.

Nyborg Havn oplevede en omsætningsfremgang på 12% i 2020, hvilket tilskrives øget aktivitet inden for fast og flydende bulk. Nyborg Havns centrale placering i forhold til de store fynske anlægsprojekter og tiltrækningen af nye kunder har påvirket importen af råstoffer positivt, som i 2020 har haft en vækst i mængder på 189%.

Den samlede godsomsætning i 2020 blev for ADP havnene på 6,8 mio. tons mod 7,9 mio. tons i 2019 svarende til et fald på 14,6%. At de samlede godsmængder er faldet, kommer ikke uventet, og afspejler de senere års udvikling med fald i volumen inden for råolie.

I samarbejde med ADPs joint-venture partner PFA realiserede havnen nogle markante milepæle i udviklingen af Taulov Dry Port. ADP startede året med at indgå et strategisk partnerskab med A. P. Møller Mærsk, og dette har yderligere styrket markedspositionen. I 2020 har havnen indgået lejeaftaler med flere store retail-virksomheder, som placerer deres lager og logistik i Taulov Dry Port til gavn for deres klimaaftryk og for optimering af logistikken.

ADP har nu mere end 90.000 m2 idriftsatte lager- og logistikbygninger, som er stort set fuldt udlejet, og vi er godt på vej med etableringen af det næste store lager- og logistikbyggeri på 60.000 m2.

”Vi har meget høje ambitioner om at realisere vores transformation, og vi har i 2020 i samarbejde med vores joint-venture partner PFA igangsat udviklingen af de næste store lager- og logistikbyggerier i Taulov Dry Port, så vi kan imødekomme efterspørgslen. I ADP har vi igangsat udvidelser af havneinfrastrukturen, arealer til godshåndtering med speciel fokus på container og RO/RO samt udvidet pakhuskapacitet, så Fredericia Havn har kapaciteten til at imødekomme de stigende godsmængder, som allerede nu konsolideres i området. Vi kan allerede i de første måneder af 2021 se, at vores top og bund vækster i markant højere tempo end samme periode

sidste år, hvilket giver os store forventninger til 2021”, siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S.

Kilde: ADP

Relateret indhold

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

11.04.2024Maritimedanmark.dk

ADP A/S henter nye markedsandeler i rekordår

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Fyret vicedirektør modtog millioner på konsulentaftale

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aarhus Havn tilbyder nu opladning til lastbiler

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn vil løfte mere

02.04.2024Maritimedanmark.dk

Hong Kong havn sejlet agterud af konkurrenter

Jobmarked

Se alle

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle