3F: Få gidslerne hjem nu !

Deltagerne på 3F Sømændenes Generalforsamling vedtog onsdag to udtalelser. Heraf er den ene et krav om, at regeringen og Folketinget sikrer, at de seks besætningsmedlemmer fra fragtskibet Leopard frigives – den anden en generel kommentar til regeringens søfartspolitik.

Om besætningen på Leopard hedder det:

” For et år siden lykønskede 3F Sømændenes Generalforsamling regeringen og støttepartiet Enhedslisten med valgresultatet. Hvad angår regeringens resultater på det søfartspolitiske område er begejstringen i dag mere afdæmpet – for at udtrykke det diplomatisk.

I snart 2 år har 6 søfolk fra det Dansk skib ”Leopard” været gidsler hos somaliske pirater. Fra 3F og 3F Sømændene har vi gentagne gange kritiseret, at der ikke er ordentlige regler og lovgivning, der sikrer god og effektiv hjælp til de søfarende og deres familier i en sådan situation.

Vi skal nu engang opfordre Folketinget og regeringen til ikke at overlade styringen til kyniske rederier, bemandingsagenter og forsikringsselskaber, hvis eneste hensyn er at slippe for at betale. Dette må ophøre. Folketinget – regeringen må sikre en lovgivning, der stopper dette kyniske spil med de søfarendes liv og helbred. Det skal være nu!”

Den anden udtalelse, der er en generel kommentar til den førte søfartspolitik, herumder specielt DIS, hedder det:

”Vi er forundret over, at der stadig er politikere i Folketinget, der kan acceptere, at dansk lovgivning diskriminerer og tilsidesætter de FN konventioner, som Danmark igennem ILO har tiltrådt.

Konventioner, som fastslår, at alle har ret til at organisere sig frit, og at de faglige organisationer har forhandlingsretten. Vi må stille krav om, at dansk lovgivning lever op til disse standarder.

Vi er ganske bekymret over den kendsgerning, at rederierhvervet stadig modtager stor indirekte statsstøtte, uden at der fra Folketingets side er forpligtelse til at rederierne skal beskæftige danske søfaren¬de.

Der er mistet tusindvis af arbejdspladser til søs i perioden med DIS, mange af disse arbejdspladser er ikke forsvundet, men overtaget af underbetalte udenlandske søfolk.

Vi ser og er vidner til at udenlandske søfarende er påmønstret danske skibe, der i modstrid med gældende udlændingelov besejler danske havne.

Vi må hermed konstatere, at et folketingsflertal tillader social dumping, når danske rederier uden begrænsninger får statsstøtte til ansættelse af udenlandske søfolk på væsentligt dårligere løn- og arbejdsvilkår, medens danske søfarende må gå ledige.

Samtidig med en forringelse af dagpengereglerne fra 4 år til 2 år. Og en forøgelse fra ½ til 1 år af optjeningen til dagpenge.

Disse tilstande er kun med til at øge uligheden i samfundet; arbejdet med at forbedre disse vilkår kræver politisk handling.

Derfor anbefaler vi:

• Ændring af DIS loven, så den er i overensstemmelse med ILO konventionerne • At statsstøtteordninger til rederierne ydes mod dansk beskæftigelse • Mere og bedre uddannelse af de søfarende • Flere arbejdspladser for unge søfarende • Bedre kontrol mod brud på gældende lovgivning

Vedtaget af 3F Sømændene forsamlet til Generalforsamling onsdag den. 5. december 2012”.

Kilde: 3F Sømændene

Relateret indhold

18.07.2024Maritimedanmark.dk

ADP får 50 mio. kr. til havneudvidelse

17.07.2024Maritimedanmark.dk

Rederne lægger større vægt på biodiversitet

11.07.2024Maritimedanmark.dk

Ultrabulk bulkcarrier på grund ud for Sydafrika

10.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk containerskib angrebet i Det Arabiske Hav

05.07.2024Maritimedanmark.dk

Nyt projekt skal måle effekten af grønne tiltag i realtid

04.07.2024Maritimedanmark.dk

MSC råder nu over en femtedel af verdens containerkapacitet

03.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service er solgt til  DOF Group

02.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Area Sales Manager - Retrofit market

Are you a professional relationship builder with solid experience in technical sales in the maritime industry? Do you aspire to work in an environment that make vessels a greener and safer place to work?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Søfartsstyrelsen

Kontorchef til Sikre Farvande

Trives du i et fagligt stærkt miljø med mange udfordringer? Og har du mod på at lede en effektiv driftsorganisation? Så er du måske vores nye kontorchef for Sikre Farvande.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

04.08.2024

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

ROYAL ARCTIC LINE

Juniormester og Skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte , Juniormester, og Skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

24.07.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Saga Shipping A/S

Shipping Medarbejder til Skagen

Saga Shipping er en del af Wrist Ship Supply, en af verdens største skibshandler, indenfor den globale shipping industri. Vi tilbyder en bred vifte af service ydelser til den globale shippingindustri – ikke 2 dage er ens !.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark