Waitrose lancerer asvarligt fiskeri
Den britiske supermarkedkæde Waitrose har påbegyndt et større løfte, om at købe al fisk og skaldyr fra uafhængigt certificerede kilder med en brancheførende deadline ved udgangen af 2016.
Initiativet er en udvidelse af Waitrose Responsible Fish Sourcing Policy som blev oprettet for 15 år siden. Såvel som at give kunderne ekstra sikkerhed for, at deres fisk er fra ansvarlige kilder, vil det også gøre det muligt for detailhandleren at sikre en langsigtet garanti for bæredygtighed i lyset af det øgede globale pres på fiskebestandene.
"For os føles dette løfte som en naturlig videreudvikling af vores mangeårige, ansvarlige fiskeripolitik. Vi begyndte at have bekymringer over lagrene af nogle af vores foretrukne fisk i 1997 - vi mente, det var noget, vi havde brug for at se på, så vi begyndte at arbejde med at bygge en politik med vores leverandører”, lyder det fra Jeremy Langley som er Fish Buyer hos Waitrose.
"Vore Waitrose politik har udviklet sig i mere end 15 år, og vil fortsætte med at udvikle sig. Men da den globale efterspørgsel efter fisker
stigende, og størrelsen af vores forretning er voksende, har vi brug for at sikre, at vi får de rigtige initiativer på plads nu, hvis vi skal sikre en bæredygtig forsyning af fisk i de kommende årtier."
Waitrose sælger 12 procent af al fisk og skaldyr som bliver solgt i britiske supermarkeder, og deres handlinger har derfor enorm indflydelse.
Den første større ændring angår alle Waitroses friske, røgede og panerede torsk og kuller, som fra 6. maj vil blive certificeret som bæredygtige af MSC.
Kilde: TheFishSite