Vandlopper redder fiskelarver fra sult
Nyklækkede, nærmest mikroskopiske, fiskelarver kan ikke tåle tørfoder. De kræver naturligt, levende foder. Men det tilgængeligt levende foder, hjuldyr og saltsøkrebs, er ikke naturlige byttedyr for fiskelarverne, som derfor ikke vil spise af det.
Mange dør derfor af sult. Dertil kommer, at de kunstige byttedyr mangler essentielle omega-fedtsyrer, som larverne har behov for, for at blive stærke og sunde nok til at kunne blive solgt.
Her komme rvandlopper ind i billedet. De findes i alle verdenshave og indeholder alle nødvendige stoffer. Dermed er de et ideelt byttedyr til fikselarverne.
Det er nu ikke ny information. Problemet har været, at finde en måde hvorpå man kan masseproducere vandlopper på et sådant niveau, der ville gøre dem til optimal føde for fiskelarver i opdræt.
COMA vil derfor udvikle et anlæg til automatiseret produktion af vandlopper og vandloppeæg. Man håber, at man om tre år vil stå med et fuldautomatisk anlæg, som kan producere millioner af vandloppeæg om dagen.
Fra anlægget vil de blive sendt ud til lokale fiskeproducenter som klækker æggene og efterfølgende bruger vandlopperne som levende fiskefoder.
Akvakultur er verdens hurtigst voksende animalsk producerende fødevareerhverv med en vækstrate på 8,8 % om året gennem de seneste 30 år.
Kilde: AquaCircle