Søfartens Ledere vil stævne Staten
Søfartens Ledere skriver i dag i deres fagblad, at man i retssagen mod udvalgte rederier i Danmarks Rederiforening, omkring manglende regulering af nettolønningerne i DIS i takt med skattelettelserne i Danmark, måske vil medindstævne Skatteministeriet.
”Staten får chance for at støtte Søfartens Ledere i DIS-sagen, før skatteministeren medindstævnes. Under udarbejdelsen af den såkaldte adcitationsstævning er vi kommet frem til, at påstande og argumenter i sagen peger på, at staten reelt burde have samme standpunkt i sagen, og samme interesse i en rigtig afgørelse, som søfolkene i DIS”, skriver direktør Fritz Ganzhorn i en pressemeddelse.
”Derfor vil vi, i stedet for en stævning, i første omgang sende Skatteministeriet en såkaldt procestilvarsling, hvori den danske stat opfordres til at indtræde i sagen på vores side. Der er tale om en såkaldt biintervention, til støtte for de påstande der er nedlagt af Søfartens Ledere.
Vi har besluttet, at det var rigtigst at give staten en chance for at tage et standpunkt i den verserende sag, førend en mulig stævning. I procestilvarslingen har vi imidlertid gjort det klart, at vi agter at medindstævne den danske stat, såfremt Skatteministeriet ikke ønsker at indtræde i sagen på vores side. Derfor indeholder henvendelsen, der afsendes i dag, også en redegørelse for de påstande og anbringender, som vi fra Søfartens Ledere vil fremføre i en medindstævning.
Redegørelsen forklarer, at en medindstævning er nødvendiggjort fordi staten på trods af gentagne opfordringer - endda til flere på hinanden siddende skatteministre, har afvist at drage omsorg for, endsige interessere sig for, at bringe lønnen for ansatte i DIS i overensstemmelse med det skattemæssige lovgrundlag efter at Forårspakke 2.0 trådte i kraft den 1. januar 2010.
Det vi kalder "DIS-sagen" handler overordnet - i forhold til den danske stat om, at Skatteministeriet, som den ansvarlige myndighed, skal sikre, at den skat, der opkræves af DIS-søfolk i det etablerede nettolønssystem, beregnes under iagttagelse af gældende skattelovgivning.
Staten kan ifølge Grundlovens § 43 ikke uddelegere ansvaret for, og opgaven med, den skattemæssige beregning, foreløbige indeholdelse og endelige opkrævning af skat af søfolkenes løn til arbejdsgiverne”.
Kilde: Søfartens Ledere