Smedegaard: Slå koldt vand i blodet
DFDS topchef Niels Smedegaard beroliger nu sine medarbejdere med, at rederiet tidligere har oplevet store forandringer, men at det ikke har rokket ved Storbritanniens position som rederiets vigtigste marked. Det handler om at tilpasse sig
”Selv om der havde været bedst for os, at UK forblev i EU og det indre marked, og selv om der er mange usikkerheder for fremtiden, så skal vi se UK’s kommende udtræden som et ændret vilkår, som vi skal tilpasse os. Og her har vi historien med os. Vi har forbundet de britiske øer med Europa i 150 år, og vi har gennemlevet mange store forandringer. Men UK er forblevet og er stadig en succesrig hovedforretning for os”, skriver Smedegaard til medarbejderne i den nye udgave af DFDS Update.
Smedegaard forventer ikke store forandringer på den korte bane.
”På kort sigt er der ikke noget, der tyder på en markant ændring af godsmængder og varestrømme. Der forstår nu langvarige forhandlinger om UK’s fortsatte tilknytning til EU, så der kan gå op til flere år, før en udtræden faktisk finder sted. Derfor tyder det ikke på, at vi vil se nogen mærkbar påvirkning af vores forretning i 2016.”, skriver Smedegaard.
”På længere sigt kan det påvirke investeringslysten i UK, og et svækket pund kan få en negativ effekt på importen og dermed på mængderne på vores skibe. Men enhver ny situation – også valutasvingninger – har som regel to sider. Derfor vil en nedgang i importen kunne blive fulgt af en stigning i eksporten, når et svagere pund gør varer produceret i UK billigere på de europæiske markeder. Og samtidig vil det blive billigere at rejse til UK, så vi kan se flere passagerer på vores færger”.
Kilde: DFDS Update