Skibsfartens eksport på vej mod ny rekord

Efter et lille knæk nedad i eksportkurven sidste år er dansk skibsfart i år på vej til at sætte eksportrekord. Danske Rederier vurderer, at dansk skibsfart i 2021 vil have eksporteret for omkring 300 mia. kroner. den tidligere rekord er fra 2019 med 240 mia. kroner.

Danske Rederier vurderer kort før årets udgang, at den samlede eksport for dansk skibsfart vil ende på ca. 300 mia. kroner.

”Samlet set har danske rederier haft et fremragende 2021. Vi kommer tæt på 300 mia. kroner i eksport, og rederierne tegner sig for en fjerdedel af dansk eksport. Resultatet er i sig selv imponerende, men hvis vi kigger tilbage til årene efter finanskrisen, så har skibsfarten virkelig rejst sig, og siden 2009 er eksporten mere end fordoblet”, siger Anne H. Steffensen adm. direktør i Danske Rederier.

Det er især containersegmentet, som har haft en godt år, men også tørlastmarkedet har været godt med fragtrater, som er steget hele 2021.

”Pengene er i høj grad også i 2021 blevet brugt på forbrugsvarer fremfor rejser og oplevelser. Det har været medvirkende til at gøre containerfragt til en særlig god forretning i år. Samtidig er der gang i byggeriet, som gavner tørlastrederierne”, siger Anne H. Steffensen.

Den høje efterspørgsel er kommet samtidig med, at corona-pandemien har medført forsinkelser i land, i havne og til søs, hvilket har medvirket til, at rederierne har haft svært med at følge med efterspørgslen.

Til gengæld har året været vanskeligt for tankrederierne. Olieproduktionen har været mindre end tidligere år, efterspørgslen har primært trukket på de opbyggede lagre og raterne har, efter de ramte et tårnhøjt niveau i starten af 2020, ligget på et lavt niveau hele 2021.

Udlandsfærgerne har brugt året på langsomt at komme i gang igen efter nedlukninger herhjemme og i udlandet, og passagerantallet har nærmet sig tal fra tiden før corona.

”Lige nu krydser vi virkelig fingre på udlandsfærgernes vegne. De var lige kommet delvist tilbage, og nu truer en ny coronavariant før en af de store sæsoner”, siger Anne H. Steffensen.

Redaktionen

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle