Samarbejde om maritime forhold i ulande
På sidste uges møde i komitéen for teknisk samarbejde (TC 63) i FN’s søfartsorganisation, IMO, blev det blandt andet drøftet, hvordan teknisk overførelse af viden og best practises til udviklingslande kan styrke maritime forhold globalt.
IMO’s program for det tekniske samarbejde for perioden 2014-2015 blev drøftet på mødet. Der blev udtrykt bred enighed om, at samarbejde og teknisk bistand er væsentligt for at implementere IMO’s mål i alle lande, herunder særligt i de mindst udviklede lande.
Ligeledes blev det understreget, at det er vigtigt, at de tekniske bistandsprogrammer fremadrettet målrettes i endnu højere grad. Derfor blev det besluttet, at alle medlemslande skal udfylde en såkaldt maritim landeprofil, der identificerer, hvor hvert enkelt land særligt har behov for støtte.
IMO’s sekretariat takkede også Danmark for det bidrag på godt 3 millioner kroner, der er doneret til IMO Djibouti Code of Conduct Trust Fund. Fonden blev etableret i 2009 for at styrke indsatsen for pirateribekæmpelse på den afrikanske østkyst.
Endelig blev 30 års jubilæet for World Maritime University (WMU) fejret med gæstetaler af blandt andre generalsekretær Emeritus Mitropoulos, generalsekretær Emeritus O’Neil og præsidenten for WMU, Björn Kjerfve.
Danmarks ambassadør i London, Anne Hedensted Steffensen deltog sammen med tidligere studerende og ansatte ved WMU.
Kilde: Søfartsstyrelsen