Regler for arktisk sejlads trækker ud

Den internationale regulering for arktisk sejlads, Polarkoden, forventes at blive færdigudarbejdet i 2014 og endeligt godkendt i 2016. Polarkoden er et særligt internationalt regelsæt, for de skibe, der sejler i arktiske eller antarktiske farvande.

”Forhandlingerne trækker ud, og derfor går der et stykke tid, inden polarkoden bliver implementeret”, siger nautisk inspektør Allan Idd Jensen, der er ansat i Royal Arctic Line og formand for polarkodegruppen i Danmarks Rederiforening til sermitsiaq.ag.

Polarkoden er et supplement til Safety of Life at Sea, SOLAS, der handler om sikkerhed til søs. SOLAS fastsætter blandt andet regler for skibes konstruktion, redningsmidler, brandudstyr, håndtering af farligt gods og kommunikationsudstyr. Den første version af blev vedtaget i 1914 efter Titanics forlis. Den seneste version trådte i kraft i 1980.

”SOLAS dækker ikke det hele, og derfor vil man supplere med en polarkode. Koden kommer til at indeholde nogle krav til sikkerhed og miljø i de arktiske og antarktiske farvande og indeholde en række tekniske krav til skibenes konstruktion og udstyr”, siger Allan Idd Jensen.

Vejrforholdene i arktiske farvande kan være ekstreme, og områderne er ofte øde. Hvis uheldet sker, kan hjælpen være langt væk, så skibene være klar til at kunne klare sig helt på egen hånd, hvis der pludseligt sker uheld.

”Der findes også områder ved Grønland, som ikke er målt op. Hvad kan man gøre for at undgå, at der eksempelvis sker ulykker. Det er blandt nogle af de emner, der bliver drøftet i forbindelse med polarkoden”, siger Allan Idd Jensen til sermitsiaq.ag.

Der forhandles endvidere om, hvorvidt skibe, der ikke er isklasset, må sejle i farvandene ved Arktis og Antarktis. Det kan føre til, at handelsskibe og krydstogtskibe, der ikke har isklasse, måske ikke længere må sejle i arktiske farvande, selv om sommeren, hvor der nogle steder er isfrit.

Kilde: sermitsiaq.ag

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle