Redningsplan for skotsk-belgisk DFDS-rute

Den skotske regering arbejder sammen med DFDS Seaways på en redningsplan for DFDS-ruten Rosyth-Zeebrügge, som er den eneste færgerute fra Skotland til det europæiske kontinent. Imidlertid savner de lokale myndigheder i den skotske region Fife, der ligger ud til Nordsøen, præcisering af, hvordan man vil bære sig ad med at redde færgeruten.

”Meldingen i november var meget velkommen, men der er stadig et antal afgørende udestående spørgsmål, som kabinetsekretæren må besvare. Det er derfor, jeg har skrevet endnu en gang, fordi et møde er påtrængende nødvendigt. Fife har en af de største produktionsbaser i Skotland, og lokale arbejdsgivere er blandt de virksomheder, der er afhængige af denne færgerute til eksport. Den nuværende finansielle støtteaftale er kun gældende indtil slutningen af marts 2015, og det er afgørende for Fife, at den forlænges”, siger Lesley Laird, der repræsenterer byrådet i Fife.

Lesley Laird hentyder til, at den skotske regering i november indgik en hensigtsaftale med DFDS Seaways og havneoperatøren Forth Ports, som gik ud på at sikre færgerutens overlevelse på længere sigt, selvom de nye regler om svovludledning øger omkostningerne markant for DFDS. Blandt de planlagte initiativer i hensigtsaftalen er køb af en ny færge.

En hensigtsaftale er imidlertid ikke nok for de lokale myndigheder i Fife. De vil også se handling bag ordene. En talsmand for den skotske regering siger:

”Vi går 100 procent ind for at sikre den langsigtede fremtid for færgeruten Rosyth-Zeebrügge, da vi er fuldstændig overbevist om, at det er i speditørernes og virksomhedernes største interesse, ligesom det er for DFDS og Forth Ports”.

Ifølge Forth Ports har de nye svovlregler øget fragtgebyret med 20 procent, og det blev forudsagt, at det ville få mange firmaer til at skifte til engelske havne. Tilsyneladende har DFDS kun indvilget i at blive på ruten, fordi den skotske regering giver et finansielt tilskud.

Det er færgen Finlandia Seaways, der sejler på ruten med tre afgange i hver retning pr uge.

Kilde: STV News

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Danmarkshistoriens største havvindsudbud skudt i gang

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle