Rederne indgår overenskomst med DMMA

Danmarks Rederiforening og Dansk Metals Maritime Afdeling har indgået en ny og utraditionel overenskomst for skibsmekanikere, skibsassistenter og menigt restaurationspersonale på skibe i Dansk Internationalt Skibsregister.

”Den nye overenskomst mellem Rederiforeningen og Dansk Metals Maritime Afdeling er en nyskabelse, når det handler om fælles social ansvarlighed. Vi viser med denne aftale, at vi i samarbejde mellem arbejdsgivernes og lønmodtagernes organisationer forholder os aktivt og konkret til de udfordringer, der er på arbejdsmarkedet”, siger Ole Philipsen, formand for Dansk Metals Maritime Afdeling.

I stedet for en traditionel fornyelse af overenskomster har parterne denne gang i fællesskab tænkt ud af boksen og været enige om at prøve at nytænke overenskomsterne.

”Der er mange udfordringer på arbejdsmarkedet, som vi bedst løser i en overenskomst i stedet for udelukkende at lægge ansvaret ud til det øvrige samfund. Vi er glade for at kunne komme med et vigtigt bidrag i en tid, hvor hele samfundet har store økonomiske udfordringer. Tiltaget er udviklet i et tæt samarbejde mellem overenskomstparterne ud fra et oprigtigt ønske om at skabe resultater, der på forskellig måde kan være til gavn for medarbejderne og rederierne på en længere bane”, siger Pia E. Voss, vicedirektør i Danmarks Rederiforening.

Den nye 4-årige overenskomst tager fat på temaer, som det samlede samfund og regeringen også forsøger at fremtidssikre i erkendelse af, at der er behov for at bidrage til at løse de overordnede problemstillinger på arbejdsmarkedet.

Således er der i den nye aftale blandt andet skabt mulighed for seniorordninger, hvor medarbejdere over en vis alder fremover kan få seniorsamtaler og undersøge mulighed for nye eller ændrede jobfunktioner. Seniorordningerne kan medvirke til, at ansatte i højere grad kan bevare deres jobs og tilknytning til arbejdsmarkedet, når de bliver ældre. Dermed bliver det mere overkommeligt at leve op til den stigende pensionsalder i Danmark.

Den nye overenskomst åbner også mulighed for, at ansatte kan efter- og videreuddanne sig, mens de arbejder. På den måde tager rederierne også et medansvar for, at ufaglærte, der i en ung alder begynder at arbejde, på et senere tidspunkt i deres liv kan få adgang til uddannelse eller en anden karrieremulighed. Den nye overenskomst giver mulighed for at indgå aftale om at tilrettelægge arbejdet, så der er plads til for eksempel at tage en studentereksamen eller en anden uddannelse samtidig med, at man arbejder.

Endelig indeholder den nye overenskomst mulighed for at etablere puljeordninger i de enkelte rederier. I tilfælde af afskedigelser kan puljeordningerne bidrage til finansiering af uddannelse til de opsagte medarbejdere og dermed bidrage til at forbedre deres muligheder for at finde nyt job.

Kilde: Danmarks Rederiforening

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle