Quatar blokade rammer container-rederier

Den anstrenge forhold mellem Qatar og en række andre mellemøstlige stater, der har ført til afbrydelse af de diplomatiske forbindelser, vil ifølge Lars Jensen, SeaIntelligence Consulting, også få en direkte indvirkning på en række container ruter.

“Ifølge de foreliggende oplysninger vil skibe til eller fra Qatar blive forhindret i at anløbe Saudi Arabien, Bahrain og UAE. Det samme gælder skibe, der sejler under Qatar-flag,” skriver Lars Jensen, CEO i SeaIntellince på sin blog på Linkedin.

Og det vil påvirke flere af de store containerrederiers ruter. Således har CMA CGM en Kina-Mellemøst service, der anløber Qatar, Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater (UAE) med skibe på 9-10.000 TEU, hvor også rederiets partnere har pladser ombord. MSC´s Falcon service fra Kina til Mellemøsten blev opgraderet for et par måneder siden til også at anløbe Qatar mellem Saudi Arabien og UAE, skriver Lars Jensen.

Et betragteligt antal feeder services til og fra Qatar drives af Milaha, tidligere Qatar Navigation, som ud over at være et Qatar-selskab også driver en flåde, hvor fem af 12 containerskibe sejler under Qatar-flag. Det er feeder-tjenester, der betjener en række af hovedruterne i regionen og dette selskab vil også risikere at blive udelukket.

“Endelig kan det også noteres, at det synes heldigt for Hapag Lloyd, at fusionen med UASC er tilendebragt, da det i modsat fald kunne have givet betydelige problemer, da UASC tidligere var et selskab, hvor Qatar var majoritetsaktionær,” skriver Lars Jensen.

Det er golfstaterne Saudi Arabien, Bahrain og UAE, der sammen med Egypten har afbrudt sine forbindelser Qatar i en diplomatisk krise, som CNN betegner som "den værste i årtier".

Qatar beskyldes for at yde støtte til terrorisme og til at destabilisere regionen. Qatar afviser og kalder beskyldningerne for "uberrettiget" og "grundløse".

Qatar statsborgere har fået at vide, at de har 14 dage til at forlade Saudi Arabien, Bahrain og UAE og de pågældende lande har også forbudt sine egne statsborgere at rejse til Qatar, oplyser CNN.

Redaktionen

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Danmarkshistoriens største havvindsudbud skudt i gang

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle