Politisk enighed om løft til uddannelser

Socialdemokratiet, Venstre og de konservative er enige om, at de maritime uddannelser behøver et løft, hvis der er fremtiden skal være flere danske søfolk ombord på skibene. Det kom frem på et debatmøde om vækstteamets anbefalinger i Svendborg i går.

Der var rundvisning på Thorbjørn efter den pollitiske debat i Svendborg i går..

”Faldet af danske ansatte skyldes, at vi ikke får uddannet nok. Jeg er stor tilhænger af at lave fleksible ordninger, hvor man kan komme flere steder hen i løbet af sin praktiktid, og at man kan få flere ud i offshoresektoren,” sagde erhvervsordfører for det Konservative Folkeparti Anders Johansson på mødet.

Socialdemokratiets Trine Bramsen pegede også på, at det er afgørende at få tiltrukket flere unge til branchen. “Det er afgørende, at vi i dag sikrer en større fleksibilitet for de unge på tværs af uddannelser og brancher,” sagde hun.

Venstres Erling Bonnesen pegede på, at også en udvidelse af DIS-ordningen er oplagt i forhold til at skabe flere arbejdspladser.

”Samtidig med at vi skaber gode rammevilkår virker det helt rigtigt, at vi øger satsningen på uddannelse på ryggen af Rederiforeningens udspil om uddannelse,” fremhævede han Erling Bonnesen (V).

De to ledere af de

maritime uddannelser på Sydfyn, Jeppe Carstensen fra Marstal Navigationsskole og Jesper Bernhardt fra SIMAC i Svendborg, var godt tilfreds med vækstteamets anbefaringer på uddannelsesområdet, men glæder sig til at se politisk handling.

”På SIMAC glæder vi os til at komme i gang. Det kan kun gå for langsomt. Det Blå Danmarks succes skyldes flere ting. Godt købmandskab er det ene. Gode rammebetingelser for godt købmandsskab. Og sidst men ikke mindst samarbejdet mellem rederierne og uddannelsesinstitutionerne,” sagde Jesper Bernhardt, direktør i SIMAC.

Kilde: Danmarks Rederiforening

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Esbjerg Havn får tilladelse til uddybning af sejlrenden

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Feggesundfærgen ude af drift

11.03.2024Maritimedanmark.dk

Nye forslag skal forbedre brandsikkerheden for containerskibe

27.02.2024Maritimedanmark.dk

ÆrøXpressen ligger i havn på grund af tekniske problemer.

26.02.2024Maritimedanmark.dk

Dansk-ejet tankskib angrebet af Houthier

23.02.2024Maritimedanmark.dk

Stormen Rolf aflyser færgeafgange

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle