Pirater er flygtet fra Torm Alexandra
De pirater der lørdag morgen angreb den danske produkttanker Torm Alexandra, valgte at flygte fra skibet igen, da et italiensk krigsskib nærmede sig. Tankskibets 20 mand store besætning har nu igen kontrol over skibet, og meldes alle at være i god behold. Flådestyrker fra Benin jagter piraterne.
Så snart meldingen om piratangrebet på Torm Alexandra indløb til rederiets hovedkontor i København, blev Torms beredskabsteam aktiveret, og kontaktede straks Maritime Domain Awareness Trade - Gulf of Guinea (MDAT-GoG) som koordinerer alle militære indsatser i området.
Den italienske fregat ITS Martinengo var det krigsskib der befandt sig tættest på Torm Alexandra, og fregatten satte straks kurs mod det danske tankskib, mens dets helikopter blev sendt i luften for at observere situationen.
Marinesoldater fra den italienske fregat bordede Torm Alexandra lørdag aften, og kunne efter en undersøgelse af hele skibet konstatere, at piraterne var flygtet.
Besætningen kunne derefter forlade citadellet, og har igen kontrol over skibet.
”Torm’s væsentligste bekymring i hele dette forløb, har hele tiden været besætningens sikkerhed, som nu vil modtage den nødvendige støtte og krisehjælp. Rederiet har gennem hele dagen været i kontakt med besætningens nærmeste”, oplyser Joakim Nørholm Vasehus, kommunikationschef i Torm, i en e-mail til Maritime Danmark.
”Torm vil gerne takke de involverede myndigheder, især den italienske flåde, for deres støtte og support dagen i gennem. Endelig vil vi gerne sende vores tanker til besætningen, som har udvist stor styrke og mod i denne ekstremt vanskelige situation”, skriver Joakim Nørholm Vasehus.
Den italienske flåde bekræfter, at besætningen på fregatten ITS Martinengo har gennemført en operation om bord på det danske tankskib, og oplyser at flådestyrker fra Benin nu jagter de pirater der angreb Torm Alexandra.
Danske Rederier opfordrer nu til, at man højner sikkerheden i området:
”Angrebet på Torm Alexandra viser med al tydeligt, at vi skal tage truslen fra piraterne vest for Afrika alvorligt. Gudskelov gik det godt denne gang. Men vi er nødt til at tale om, hvordan vi kan højne sikkerheden i området”, siger Maria Skipper Schwenn, direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier.
”Rederierne gør alt, hvad de kan for at sikre deres besætninger og skibe. Men de har ikke flere redskaber i værktøjskassen. Derfor er der behov for andre initiativer. Det fortjener vores søfolk, som blot passer deres job. En internationalt koordineret aktion kunne være en del af løsningen”, siger Maria Skipper Schwenn
Redaktionen