Ørsted starter offshore-installation i Taiwan

Ørsted indleder nu offshore byggeaktiviteter i fuld skala på sin 900 MW store Greater Changhua 1 & 2a Havvindmøllepark i Taiwan. Selskabet begynder at lægge eksport- og arraykabler, installere offshore-transformerstationer samt fundamenter i 2021 - og vil opstille vindmøller næste år.

Grafik: Ørsted.

Taiwans første store havvindmøllepark, der ligger 35-60 km ud for Changhua Countys kyst, skal efter planen stå færdig i 2022, hvorefter den kan levere ren energi til en million taiwanske husstande.

Ørsted har igangsat den vandrette boring, der skal forberede kabellægning og erosionsbeskyttelse af fundamenterne og dermed klargøre havbunden til installation af fundamenter.

Samtidig gør Ørsted gode fremskridt med byggeriet på land, herunder færdiggørelsen af anlægsarbejdet i de to hovedbygninger på den landbaserede transformerstation og opgraderingen af kaj 36 og 37 i Taichung Havn, hvor hovedkomponenterne til offshore-installationen skal opbevares.

”Påbegyndelsen af offshore-installation på Greater Changhua 1 & 2a er et vigtigt skridt hen mod at gøre Taiwan grønnere", siger Matthias Bausenwein, reginonsdirektør for Ørsted i Asien og Stillehavsområdet.

Byggeaktiviteterne understøttes af en bred vifte af leverandører inden for skibsfart og skibsbygning og af personale fra ind- og udland. I spidsbelastningsperioder vil der blive mobiliseret mere end 25 fartøjer, herunder fartøjer til transport af mandskab, installations- og støttefartøjer, servicefartøjer og vagtskibe samt 500-800 personer, der arbejder ude på havet på samme tid.

Ud over offshore-installationsarbejde har Ørsted forberedt sig på drifts- og vedligeholdelsesarbejdet (O&M) siden 2019 og etableret et lokalt O&M-team med 21 taiwanske O&M-teknikere og yderligere fire på vej. Disse teknikere er i øjeblikket under intensiv uddannelse og vil få base på Ørsteds nye O&M-base i Taichung Havn fra 2022.

Herfra vil de bruge det første servicefartøj under taiwansk flag til at udføre deres drifts- og vedligeholdelsesopgaver og dermed sikre, at havvindmølleparken leverer optimalt.

Havvindmølleparken Greater Changhua 1 & 2a ligger 35-60 kilometer fra Changhua Countys kyst og kan med en kapacitet på ca. 900 MW levere energi til en million taiwanske husstande. Havmølleparken forventes at stå klar i 2022.

Ørsted har hovedsæde i Danmark og godt 6.200 medarbejdere. Selskabet havde i 2020 en omsætning på 52,6 milliarder kroner.

Kilde: Ørsted

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle