Nyt bestyrerpar på sømandshjemmet i Nuuk
Sømandsmissionen har ansat Anne og Allan Majholm, Aarhus, som nyt bestyrerpar til sømandshjemmet i Nuuk. Familien, der også tæller Viola på to år, rejser til Grønland den 11. januar, hvor de afløser Vera og Jesper Kjeldmann.
For Anne og Allan er det et gensyn med Grønland, ja faktisk er Allan født der, og i 1981 adopteret til Danmark.
”Faglige kompetencer” og ”varme hjerter” kendetegner det unge bestyrerpar. Anne er sygeplejerske, og Allan er uddannet serviceøkonom med speciale i hotel og restauration. Han har desuden bygget kirkelige fællesskaber som klyngeleder og senest en støtteforening for hjemløse og udsatte i Aarhus. Dette diakonale-DNA tager parret med nord på.
Via sit arbejde på Aarhus Universitetshospital har Anne de sidste seks år bl.a. oplært nye medarbejdere og været tillidsrepræsentant. Hun er en habil planlægger, og er fx god til at optimere arbejdsgange. Derfor tager hun også til Grønland med klare forventninger om, hvad et sømandshjem kan og skal kunne i forhold til kvalitet og service. Hun har en række ideer med til det diakonale arbejde og ønsker at skabe et hotel med samme varme og høje serviceniveau som det, hun oplevede på missionshotellet Stella Maris, hvor hun arbejdede engang.
For Allan er det drømmejobbet at drive og udvikle et rentabelt hotel med en CSR-profil, der også bidrager socialt, økonomisk og kulturelt til lokalområdet samtidig med, at der er fokus på diakoni, kristendom og kulturmøde. Han kan lide sammensætningen af rentabel forretning og ædelt formål. Desuden er han inspireret af sin praktiktid på Hilton Sheffield som Food & Bevarage Manager, og mener, at sømandshjemmet er et aktiv for Grønland:
”Vi har skabt arbejdspladser siden 1960érne, og er stadig et naturligt samlingspunkt i byen. Samtidig er vi en international arbejdsplads med unge volontører fra Danmark, der kommer til Nuuk for at arbejde, men også for at dele deres tro. De tror på Gud, og de tror på Grønland”, siger Allan.
Parret har tidligere været i Grønland, hvor de forelskede sig i den storslåede natur og det fredelige folkefærd:
”Vores kendskab til Grønland, folket og kulturen er en klar styrke, da det har sine særegne styrker og udfordringer. Vi glæder os til at flytte til verdens mindste hovedstad og glæder os særligt til at lære vores medarbejdere at kende. Sammen vil vi gøre sømandshjemmet i Nuuk til en oplevelse for gæsterne”, siger Anne.
Kilde: Sømandsmissionen