Norsk deltagelse i Titanic-ekspedition

Det norske offshore fartøj Island Crown skal være støtteskib ved den første bemandede kortlægnings-ekspedition til Titanic siden 2005. Ekspeditionen går i gang i maj næste år og er planlagt til at vare 10 uger.

Island Crown fra rederiet Island Offshore skal fungere overfladefartøj og være base for de 20 ekspeditionsdeltagere, der bl.a. tæller videnskabsfolk og undervandspiloter, der skal dykke ned til Titanic, der ligger på 3.800 meters dybde i Atlanten.

“Dette er et specielt projekt, som vi ikke kunne sige nej til. Samtidig adskiller det sig ikke så meget fra opgaver i offshorebranchen. Island Crown skal gøre det, hun er bedst til: Fragte folk og udstyr og tage vare på klienterne ombord. Vi er glade for på den måde at have sikret arbejdet til fartøjet i sommermånederne næste år,” siger adm. dir. i Island Offshore Management AS, Håvard Ulstein, i en pressemeddelse.

Siden Titanic´s forlis for 105 år siden, har mindre en 200 mennesker besøgt datidens største luksusliner på bunden af Atlanten.

Til den kommende ekspedition vil OceanGate konstruere en mini-ubåd i kulfiber og titanium, der er i stand til at tage fem besætningsmedlemmer med sig ned i dybet af gangen.

Vraget af Titanic er en gravplads for de 1.514 passagerer, der omkom ved forliset natten mellem den 14. og 15. april 1912. Derfor vil ekspeditionen blive gennemført med respekt for de mange, der mistede livet, og intet fra skibet vil blive taget med op.

Et hold af eksperter vil fotografere vraget fra mini-ubåden og siden bygge en 3D fotografisk model af vraget, der skal bruges til dokumentere huller i den nuværende viden om det og øge forståelsen af, hvad der skal til for at bevare og beskytte resterne af Titanic, som UNESCO har erklæret bevaringsværdigt under det internationale verdensarvsprogram.

Kilde: Island Offshore

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle