Molslinjens hurtigfærger godkendt i Sverige

Den svenske Transportstyrelse har nu givet tilladelse til, at Molslinjens hurtigfærger Express 1, Express 2 og Max Mols må sejle mellem Ystad og Bornholm. Tilladelsen er givet, selv om der er usikkerhed om, de hækbølger færgerne genererer tæt på kysten, når de nærmer sig Ystad.

”Vi har set på de simuleringer af bølgehøjder, der er lavet, og konstateret, at modellen tangerer grænselandet for det tilladte. Men beregningsmodellen er konservativ, og vi bedømmer, at bølgehøjden også her kommer til at holde sig indenfor normen”, siger Sebastian Irons fra den svenske Transportstyrelses sektion for søtrafik til Ystad Allehanda.

Rederiet Færgens store hurtigfærge Leonora Christina har således været nødt til at ændre på den mest optimale kurs når den nærmede sig eller afsejlede fra Ystad for at undgå at hækbølgerne blev for voldsomme, når de nåede ind til badestrandene ved Ystad.

Molslinjen har kæmpet med samme problem ved indsejling til Aarhus Havn, både ved badeanstalten og kysten ud langs Risskov nord for havnen, men også langs kysten syd for havnen.

Særligt syd for Aarhus har der været klaget over ”megabølger”, som Molslinjens færger har fået skyld for. Der mangler dog beviser for, om det reelt er hurtigfærgerne, der alene var den virkelige årsag. På nogle af de tidspunkter, hvor Mols-Liniens færger var anklaget har fartregistreringer vist, at færgernes bølger alene ikke burde give den bølgeeffekt, som forekom på det pågældende tidspunkt.

I forbindelse med tidligere sagsanlæg mod Mols-Linien, der er rederiets tidligere navn, forsøgte Maritime Danmark, at få en kommentar fra DHI, Dansk Hydraulisk Institut. Forespørgslerne skete inden Mols-Linien/Molslinjen indgik forlig i sagerne om fartoverskridelser.

Maritime Danmark spurgte

DHI, om bølger dannet af eksempelvis en supertanker eller et stort containerskib på vej mod eller fra Storebælt med relativt høj hastighed, kunne være med til at forstærke virkningen af bølgerne fra Mols- Liniens hurtigfærger.

Da sagerne mod Mols-Linien dengang stadig ikke var afgjort og DHI, som ekspert på området, skulle være vidne i sagen, ønskede man på det tidspunkt ikke at udtale sig til Maritime Danmark.

Rederiet Molslinjen overtager færgedriften på alle ruter til og fra Bornholm fra den 1. september 2018.

Kilde: TV2/Bornholm og Redaktionen

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle