Mange vil byde på havneudvidelse

Kalundborg Havn har sammen med rådgiveren NIRAS A/S afholdt prækvalifikation i forbindelse med byggeri af det nye havneområde, Ny Vesthavn. Syv selskaber får lov at byde på opgaven. Selve licitationen finder sted den 15. august 2017.

Kalundborg Havn.

”Vi imødeser naturligvis med spænding selve licitationen lidt senere på sommeren. Men foreløbig lover det godt, at der har været så stor interesse for at blive prækvalificeret. Alle de prækvalificerede virksomheder er jo absolut nogle, der har kompetencerne i orden”, siger Bent Rasmussen, havnedirektør for Kalundborg Havn.

Havnens bestyrelse godkendte den 30. maj 2017 indstillingen af de udpegede entreprenørselskaber. Kalundborg Havn har i samråd med rådgiveren valgt at dele byggeriet af Ny Vesthavn op i to entrepriser, hvor den ene omfatter byggeriet på land, mens den anden alene omfatter uddybningsarbejdet til søs.

Der skulle udvælges op til syv virksomheder til hver entreprise, og heldigvis var det slet ikke noget problem at nå op på det antal. Til entreprise A, som omfatter byggeriet på land, havde ni virksomheder meldt sig, mens syv havde meldt sig til entreprise B, uddybningsarbejdet til søs.

De syv virksomheder, som er prækvalificeret til at afgive bud på entreprise A og som altså opfyldte kravene til prækvalifikation, er Arkil Fundering A/S, Per Aarsleff A/S, MT. Højgaard A/S, C.G. Jensen A/S – Van Oord DMC, NCC Danmark A/S (Hercules Fundering), Munck Havne & Anlæg A/S samt M.J. Eriksson A/S.

De syv virksomheder, som er prækvalificeret til at afgive bud på entreprise B, er Rohde Nielsen A/S, Svendborg Uddybning ApS, Wasa Dredging Ltd., MvO International, Van Oord Dredging and Marine contractors bv, Dredging International NV samt Boskalis International B:V.

Kalundborg Havn forventer at kunne underskrive kontrakterne med de vindende virksomheder midt i september, hvilket betyder, at selve byggeriet kan begynde 1. oktober. Uddybningsarbejdet starter dog ikke før til marts 2018 pga af tidsmæssige myndighedsrestriktioner på uddybning/klapning af materialet.

Ny Vesthavn kommer til at omfatte 330.000 kvadratmeter med en 500 meter lang kaj, der vil ligge ud til 15 meter dybt vand. Det nye havneområde, som kommer til at ligge lige vest for Asnæsværket, vil blive en multiterminal. Blandt andet skal Kalundborg Container Terminal flytte dertil, lige så snart Ny Vesthavn står færdig. Det vil efter planen ske den 15. februar 2019.

Kilde: Kalundborg Havn

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aarhus Havn tilbyder nu opladning til lastbiler

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn vil løfte mere

02.04.2024Maritimedanmark.dk

Hong Kong havn sejlet agterud af konkurrenter

31.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security - Det sikre og trygge valg.

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Frederikshavn Havn i dybere krise end antaget

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle