Maersk Supply på vej med gigantfartøj

Maersk Supply Service har sat gang i byggeriet af et af verdens største vindinstallationsfartøj på SembCorp Marine værftet i Singapore. Dimensionerne på det enorme fartøj blev offentliggjort for en gruppe af internationale og danske journalister på værftet i Singapore i dag.

Ill.: Maersk Supply Service.

Af Lars Emtekær Singapore, tirsdag.

Som et af de første vindinstallationsfartøj i verden bliver Maersk Supply Service´s kommende gigant i stand til at installere offshore vindmøller med en kapacitet på 20 MW - den næste generation af de

allerstørste.

Dimensionerne på Maersk Supply Service første vindinstallationsfartøj har hidtil været hemmeligholdt. Men under et møde i dag (tirsdag) på værftet i Singapore løftede selskabets kommercielle direktør, Jonas Munch Agerskov, sløret for specifikationerne på fartøjet, der skal være færdigbygget i 2025.

Skibet får en kran med en løftehøjde på 180 meter over dæk, der sammen med en løftekapacitet på omkring 1.900 tons i en radius på 38 meter, gør det muligt at installere

havvindmøller på 20MV, der ventes at blive næste generation af mega-Møller.

“I forhold til almindelige installationsskibe er dette omkring halvanden gang større,” siger Jonas Munch Agerskov.

At det er så meget større skyldes et nyt design med et patenteret lastoverførselssystem, der muliggør sikker overførsel af last. Konceptet vil bruge to nybyggede slæbebåde og pramme til at transportere vindmøllekomponenter ud til installationsstedet, mens vindinstallationsfartøjet selv forbliver på stedet for at udføre successive installationer. 


“Det betyder, at fartøjet kan installere havvindmøller op til 30 pct. hurtigere, end konventionelle fartøjer,” forklarer han.

“Fartøjet bygges på baggrund af indgåede kontrakter med Equinor og BP, og det er nyt indenfor vindindustrien, hvor der ikke er præcedens for at bygge enheder op mod kontrakter. Typisk vil man bygge et fartøj og siden håbe på, at det kan få et job. I dette tilfælde har vi ikke bare bygget det for at understøtte en kontrakt, men fire kontrakter,” fortæller Jonas Munch Agerskov.

Fartøjet skal arbejde på ud for den amerikanske østkyst, og Maersk Supply Service har indgået et partnerskab med Kirby Offshore Wind, et datterselskab af Kirby Corporation, en af USA's største operatører af offshore pramme og bugserfartøjer, som vil levere feeder pram operationer i overensstemmelse med The Jones Act.

Relateret indhold

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted indgår langtidskontrakt med Cadeler om nyt installations-fartøj

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle