Maersk Oil fik overskud på 1,1 mia. kroner

Maersk Oil kom ud af 3. kvartal med et overskud på 189 millioner dollar, svarende til 1,1 milliarder danske kroner, mod 243 millioner dollar i samme kvartal sidste år. Omsætningen faldt fra 2,4 milliarder dollar til 2,2 milliarder dollar.

Det samlede resultat i årets første tre kvartaler er på 784 millioner dollar mod 2 milliarder dollar i samme periode sidste år. Omsætningen i årets første tre kvartaler ligger på 6,7 milliarder dollar mod 7,7 milliarder dollar i de tre første kvartaler af 2012.

Overskuddet i tredje kvartal 2013 var påvirket af en lavere produktionsandel på tværs af porteføljen. Dette blev delvis opvejet af den fortsat større produktion fra El Merk-felterne i Algeriet og Gryphon FPSOen i den britiske del af Nordsøen til trods for forsinkelser ved opstart.

Maersk Oil forventer fortsat et resultat for 2013, der er væsentlig lavere end for 2012 (2,4 milliarder dollar) baseret på et resultat for de første ni måneder på 784 millioner dollar. Maersk Oil forventer nu, at produktionsandelen for 2013 bliver omkring 235.000 boepd mod tidligere 240.000-250.000 boepd.

Dette skyldes delvis den forventede højere gennemsnitlige oliepris for året på 108 dollar pr. tønde, hvilket medfører en mindre produktionsandel i Qatar, og delvis forsinkelser i El Merk i Algeriet og Gryphon FPSOen i Storbritannien. Den tidligere forventede gennemsnitlige oliepris for året var USD 104 pr. tønde.

Den forventede lavere produktionsandel for 2013 sammenlignet med sidste år (257.000 boepd) skyldes en naturlig produktionsnedgang i modne aktiver og en mindre ejerandel i Danmark. Omkostninger

til efterforskning for hele året forventes at blive på omkring 1,2 milliarder dollar mod tidligere forventet over 1,0 milliard dollar.

Udbygningsplanerne for Chissonga i Angola og Flyndre/Cawdor i Storbritannien blev indsendt til de respektive myndigheder til godkendelse. I Norge fortsætter vurderingsboringerne på Johan Sverdrup og arbejdet hen mod indsendelse af udbygningsplanen.

Maersk Oils gennemsnitlige andel af olie- og gasproduktionen pr. dag i tredje kvartal 2013 var 229.000 boepd, 5 procent lavere end i samme periode sidste år (240.000 boepd). Med Gryphon FPSOen i Storbritannien, tilbage i fuld produktion og den fortsatte opbygning af El Merk-felterne i Algeriet, blev faldet i Maersk Oils produktionsandel bremset fra andet kvartal 2013 til tredje kvartal 2013.

Produktionsandelen var imidlertid påvirket af vedligeholdelsesarbejde i Qatar og Storbritannien samt omstrukturering af Tyra i Danmark.

I Qatar udgjorde produktionsandelen 95.000 boepd (103.000 boepd), hvilket var lavere end i samme periode sidste år hovedsagelig på grund af en planlagt nedlukning i forbindelse med vedligehold. Feltproduktionen år til dato ligger på det planlagte niveau på 300.000 boepd.

I Danmark var produktionen påvirket af en større omstrukturering af Tyra feltet, der skal gøre det muligt at øge eksporten af gas sidst i 2013. Den samlede produktionsandel af olie- og gasproduktionen for kvartalet var 66.000 boepd (69.000 boepd).

I Storbritannien udgjorde produktionsandelen i tredje kvartal 2013 36.000 boepd (34.000 boepd). I forhold til samme periode sidste år var produktionen positivt påvirket af, at Gryphon FPSOen igen var i produktion, men dette blev delvis modvirket af den planlagte nedlukning i forbindelse med vedligehold af GPIII FPSOen og en forlænget nedlukning af Janice.

I Algeriet var produktionen positivt påvirket af den fortsatte opbygning af produktionen fra El Merk-felterne, hvilket dog blev udlignet af det naturlige produktionsfald fra de andre felter, og produktionen blev på 26.000 boepd (25.000 boepd).

Produktionsandelen i Brasilien og Kasakhstan var henholdsvis 4.000 boepd (6.000 boepd) og 2.000 boepd (3.000 boepd).

I Angola blev den foreslåede udbygningsplan for Chissonga indsendt til koncessionshaveren i august 2013. Den forventes endeligt godkendt i 2014.

I Norge fortsætter aktiviteterne i licens PL501 med at vurdere Johan Sverdrup-feltet, og arbejdet med valg af koncept og udbygningsplan følger planen.

I Qatar fortsætter feltudbygningsplanen med aktiviteter for 1,5 milliarder dollar planmæssigt med indgåelse af kontrakt om to rigge til en samlet værdi på mere end 200 millioner dollar. Forberedelser til det næste udbygningstrin med Qatar Petroleum skrider fremad.

I Storbritannien er der indsendt en udbygningsplan for det kombinerede Flyndre/Cawdor projekt til myndighederne.

I USA fortsætter udbygningsaktiviteterne på Jack planmæssigt med installation af en FPSO. Efterforskning

I tredje kvartal afsluttede Maersk Oil seks (tre) efterforsknings-/vurderingsboringer herunder fundet i Cubal brønden i Angola, en ny vellykket vurderingsboring på Johan Sverdrup i Norge og en vurderingsbrønd på Itaipu feltet i Brasilien. Resultaterne af denne boring er under vurdering. De øvrige tre brønde i Brasilien, Kurdistan og Norge blev ikke vurderet som kommercielt rentable.

I Angola er der planlagt endnu en brønd ved Cubal for at vurdere fundet fra andet kvartal 2013 yderligere og for at vurdere muligheden for at foretage udbygning sammen med Chissonga. I Irak (Kurdistan) blev der fundet kulbrinte i den igangværende Mangesh brønd, og det vurderes om en udbygning vil være rentabel.

I USA deltog Maersk Oil i udbudsrunden for den vestlige del af Den Mexicanske Golf og vandt syv blokke. Tildeling er betinget af myndighedernes endelige godkendelse. Boringen af de to brønde, Oceanographer-efterforskningsbrønden og vurderingsboringen af Buckskin-fundet, er igangværende.

I Norge indsendte Maersk Oil ansøgninger om fire nye licenser i en årlig licitationsrunde, og resultatet forventes i januar 2014. I fjerde kvartal 2013 er der planlagt boring af Torvastad efterforskningsbrønden for at undersøge området nord for Johan Sverdrup feltet.

Kilde: A.P. Møller-Mærsk

Relateret indhold

19.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk containerskib i flammer

19.07.2024Maritimedanmark.dk

Hafnia tankskib kolliderer med supertanker

25.06.2024Maritimedanmark.dk

Cadeler sikrer sig stor skotsk kontrakt

22.06.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted når milepæl i verdens første subside-fri havmøllepark

21.06.2024Maritimedanmark.dk

Nyt CCS-partnerskab skal forbinde havne, rørledninger og platforme

14.06.2024Maritimedanmark.dk

Stor tysk ordre til Vestas

13.06.2024Maritimedanmark.dk

Ny standard for offshore marineoperationer

11.06.2024Maritimedanmark.dk

Gigantmølle på plads i Thyborøn

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Area Sales Manager - Retrofit market

Are you a professional relationship builder with solid experience in technical sales in the maritime industry? Do you aspire to work in an environment that make vessels a greener and safer place to work?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Søfartsstyrelsen

Kontorchef til Sikre Farvande

Trives du i et fagligt stærkt miljø med mange udfordringer? Og har du mod på at lede en effektiv driftsorganisation? Så er du måske vores nye kontorchef for Sikre Farvande.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

04.08.2024

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

ROYAL ARCTIC LINE

Juniormester og Skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte , Juniormester, og Skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

24.07.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Saga Shipping A/S

Shipping Medarbejder til Skagen

Saga Shipping er en del af Wrist Ship Supply, en af verdens største skibshandler, indenfor den globale shipping industri. Vi tilbyder en bred vifte af service ydelser til den globale shippingindustri – ikke 2 dage er ens !.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark