Lodser tildelt IMO's Bravery at Sea Award

Om morgenen den 6. september 2016 befandt Houstons havnelodser Michael McGee og Michael Phillips sig omgivet af tårnhøje vægge af flammer, efter at tankskibet, MT Aframax River, de lodsede, mistede fremdrift og ramte to fortøjningsplatforme på Houston Ship Channel og brød i brand.

Kollisionen punkterede tankskibets skrog, hvilket forårsagede udslip af cirka 88.000 gallons marint brændstof med lavt svovlindhold, som pludselig blev antændt i en massiv ildkugle. På trods af faren blev lodserne på broen og fik manøvreret fartøjet væk fra faciliteter og andre skibe i området.

For deres indsats blev Captain McGee og Phillips tildelt Den Internationale Søfartsorganisation's Bravery at Sea Award, IMOs højeste ære for tapperhed til søs, som anerkendelse af deres rolle i at forhindre en stor katastrofe på en af USA’s travleste kommercielle vandveje.

IMO har beskrevet hændelsen således:

”Kaptajn McGee og Kaptajn Phillips var omgivet af en tårnhøj flammemur af brændstof, da den voldsomme ild hurtigt spredte sig i kanalen og truede andre tankskibe og nærliggende faciliteter langs havnefronten.

Begge lodser blev på deres pladser på skibets bro under branden. Kaptajn McGee formåede at manøvrere det beskadigede og brændende fartøj væk fra omliggende skibe og faciliteter.

Kaptajn Phillips koordinerede kommunikation og brandbekæmpelsesindsatsen med US Coast Guard og mange lokale slukningsfartøjer. Kaptajn Phillips skyndte sig at gribe en ildslukker og bekæmpede en brand på brovingen.

Den voldsomme brand blev til sidst slukket efter 90 minutter. Begge lodser var totalt udmattede og havde fået mindre forbrændinger. Kaptajn McGee formåede at manøvrere det beskadigede og brændende tankskib sikkert til en fortøjningsanlæg ved hjælp fra slæbebåde.”

En ny video, der blev lagt på nettet i sidste uge, giver et godt indtryk af, hvad lodser, besætning og de tililende slæbebåde blev konfronteret med den nat. Videoen blev optaget af en vagt hos Intercontinental Terminals Company faciliteten, hvor tankskibet var fortøjet.

Redaktionen

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle