Langvarige domme til Absalon-pirater

En domstol på Seychellerne har afsagt dom i en retssag mod fire somaliske pirater, som Danmark den 27. januar overgav til retsforfølgning på Seychellerne, efter at de tidligere på måneden var blevet taget til fange af det danske støtteskib Absalon.

”Jeg er meget tilfreds med, at der er faldet dom i sagen mod de 4 pirater, som Danmark tidligere på året overgav til Seychellerne til retsforfølgning. Dermed har vi endnu engang vist, at Danmarks indsats ved Afrikas Horn virker og gør en væsentlig forskel, og at det faktisk lykkes at få dømt pirater, når beviserne er til det”, siger udenrigsminister Villy Søvndal.

De 4 pirater udgjorde den hårde kerne ud af de alt 25 pirater, som Absalon tilbageholdt den 7. januar. 3 pirater er hver idømt 21 års fængsel for pirateri, den 4. somalier er idømt 14 års fængsel.

”Det er et succeskriterium i sig selv at afvæbne og afværge pirater og befri gidsler, men vi vil fortsat målrettet arbejde på at sikre retsforfølgning af pirater”, siger Willy Søvndal.

”Jeg vil samtidig gerne takke Seychellerne for den overordentligt store indsats landet yder i forhold til pirateribekæmpelse”.

Absalon tilbageholdt i alt 25 mistænkte somaliske pirater ved aktionen ud for Somalias Kyst. 14 gidsler (9 pakistanere og 5 iranske fiskere) blev befriet. Den hårde kerne bestående af i alt 8 mistænkte pirater blev overgivet til retsforfølgning i regionen: 4 til Kenya og 4 til Seychellerne.

Der er endnu ikke afsagt dom i sagen mod de 4 formodede pirater, der er overgivet til Kenya til retsforfølgning.

De nyeste tal fra FN viser, at 1179 pirater lige nu sidder fængslet i 21 lande verden over. Danske flådefartøjer har indtil nu skredet ind overfor mere end 250 pirater og befriet ikke mindre end 78 gidsler. Fra dansk side har vi haft held til at overdrage 41 pirater til retsforfølgning.

Kilde: Udenrigsministeriet

Relateret indhold

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle