J. Lauritzen overskud på 130,7m dollar

Rederiet J. Lauritzen kom ud af 2010 med et nettooverskud på 130,7 millioner dollar, hvilket er tæt på en fordobling i forhold til overskuddet på 74,6 millioner dollar i 2009. Driftsoverskuddet (EBITDA) steg fra 134,9m dollar i 2009 til 252,2m dollar i 2010.

”Vi er meget tilfredse med resultatet. Vi har igennem de år hvor der har været krise, været i stand til at levere gode resultater. Vi har placeret os rigtigt i markederne, og har været i stand til at øge indtjeningen”, siger adm. direktør Torben Janholt til maritimedanmark.dk.

Resultatforbedringen skyldes primært forbedrede markedsvilkår for tørlastskibe og ekstra kapacitet primært på grund af nybygninger, der tilgik flåden, men også resultatbidrag fra koncernens to offshore-enheder, hvor 2010 var første hele driftsår.

Lauritzen Offshore Services, kom ud af 2010 med et driftsoverskud på 61,3 millioner dollar.

”Dan Swift har været beskæftiget i over et år hos Statoil, uden nogen uheld - og med stor succes. Og nu er den så beskæftiget for Shell ud for Vestafrika, også til deres store tilfredshed, så det er yderst tilfredsstillende”, siger Torben Janholt.

Forrentning af den investerede kapital var 10,2 procent mod 6,1 procent i 2009 mens forrentning af egenkapitalen var 11,1 procent mod 6,9 procent i 2009. JL’s soliditetsgrad var 52 procent, hvilket er uændret i forhold til 2009.

Den investerede kapital udgjorde i alt 2.049 millioner dollar

mod USD 1.814 millioner dollar ultimo 2009. Ved udgangen af 2010 var JL’s investerede kapital mere end seksdoblet siden 2004, da den nuværende vækststrategi blev påbegyndt.

Ledelsens forventninger til 2011:

"2011 bliver et hårdt år", siger Torben Janholt til maritimedanmark.dk.

"Vi har som andre oplevet, at nogle af vores modparter ikke har kunnet leve op til de aftaler vi har indgået. Nogle af de der lige med nød og næppe har klaret sig gennem krisen, falder nu, hvor markedet desværre ikke er særlig godt - og det gælder både tank og bulk”, siger Janholt.

Den økonomiske vækst forventes at fortsætte i 2011, omend knapt så stærkt som i 2010. For skibsfarten indebærer det en forventning om yderligere vækst i 2011, om end i et afdæmpet tempo. Tilgangen af ny tonnage forventes at blive på omtrent samme niveau som i 2010.

Tørlastmarkederne forventes at opleve stor volatilitet med gennemsnitligt lavere fragtrater end i 2010 og med stigende pres på især større skibsstørrelser. Efter en svag start forventes markedet for MR produkttanksskibe at blive styrket i løbet af året. Mindre gastankskibe forventes at opnå tilfredsstillende rater. Offshore servicemarkedet er ved at finde sit leje efter den kraftige reaktion oven på ulykken i den Mexicanske Golf i april 2010. Yderligere aktivitet kan forventes, da olieprisernes høje niveau forventes at fortsætte.

I starten af 2011 var 55 procent af den forventede omsætning sikret via indgåede kontrakter.

Nettoresultatet forventes at blive væsentligt lavere end for 2010, dels som følge af engangsposter indeholdt i resultatet for 2010, inklusive kompensationsbetalinger fra modparter og tilbageførsel af hensættelser (i alt 73,8 millioner dollar), dels ændret beskæftigelsesmønster for hotel- og service-fartøjet Dan Swift, lavere indtjening fra Capesize segmentet samt modparters misligholdelse af kontrakter i begyndelsen af 2011. Hertil kommer, at den seneste udvikling i Mellemøsten, Nordafrika og Japan kan påvirke væksten i den globale økonomi og internationale søfart.

”Men vi kommer ud med et plus på bundlinjen – helt klart et plus”, siger Torben Janholt til maritimedanmark.dk.

Væsentlige begivenheder:

• JL fik leveret i alt ti nybygninger, heraf seks tørlastskibe, tre MR produkttankskibe og et gastankskib. Derudover blev seks tørlastskibe taget på længerevarende periodecertepartier.

• Takket være en betydelig fornyelse og udvidelse af JL’s flåde inden for de seneste år ejer JL i dag en moderne og effektiv flåde af tørlastskibe med en gennemsnitsalder på 1,5 år, gastankskibe på 9,6 år, produkttankskibe på 2,3 år og offshore servicefartøjer på 6,0 år.

• JL udvidede sine finansieringskilder til også at omfatte lån med eksportgarantistøtte samt erhvervsobligationer.

• Lauritzen Tankers blev medlem af og partner i den nydannede pool for produkttankskibe under ledelse af Hafnia Management.

• Lauritzen Offshore’s service- og hotelfartøj, Dan Swift, opnåede allerede ved sin første kontrakt for Statoil ud for Brasiliens kyst stor succes. Skibet er for øjeblikket beskæftiget for Shell ud for Nigerias kyst.

• Det samlede antal skibsdage steg med 6% til mere end 54.300 i 2010 med en gennemsnitlig flåde på 149 skibe (140 skibe i 2009).

Kilde: J. Lauritzen

Relateret indhold

15.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

12.07.2024Maritimedanmark.dk

Danpilot sejler igen under splitfag

05.07.2024Maritimedanmark.dk

Nyt projekt skal måle effekten af grønne tiltag i realtid

04.07.2024Maritimedanmark.dk

MSC råder nu over en femtedel af verdens containerkapacitet

03.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service er solgt til  DOF Group

02.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

01.07.2024Maritimedanmark.dk

Rhode Nielsen har tjent 562 mio kr. i 2023

30.06.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen går frem på top og bundlinje

Jobmarked

Se alle

Søfartsstyrelsen

Kontorchef til Sikre Farvande

Trives du i et fagligt stærkt miljø med mange udfordringer? Og har du mod på at lede en effektiv driftsorganisation? Så er du måske vores nye kontorchef for Sikre Farvande.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

04.08.2024

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

ROYAL ARCTIC LINE

Juniormester og Skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte , Juniormester, og Skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

24.07.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Saga Shipping A/S

Shipping Medarbejder til Skagen

Saga Shipping er en del af Wrist Ship Supply, en af verdens største skibshandler, indenfor den globale shipping industri. Vi tilbyder en bred vifte af service ydelser til den globale shippingindustri – ikke 2 dage er ens !.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DanPilot

Bådførere søges til Skagen

DanPilot søger bådførere til lodsstationen i Skagen

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark