ITF roser Maersk for corona-sikring af søfolk

Der var roser til A.P. Møller Maersk på selskabets generalforsamling i dag fra ITF, det internationale forbund for transportarbejdere, for håndteringen af corona-pandemien i forhold til sikring af søfolk på rederiets flåde. Men også kritik for et engagement i Australien.

A.P. Møller - Maersk afholdt tidligere i dag sin generalforsamling digital.. .

ITF repræsenterer 20 millioner transportarbejdere fra fagforeninger i 147 lande. Og dermed også verdens søfolk og havnearbejdere, hvoraf Maersk som global storspiller beskæftiger i titusindvis. ITF uddelte roserne til Maersk for håndteringen af besætninger på Maersks skibe under pandemien.

På grund af corona har mange tusinde søfolk verden over været forhindret i at forlade deres skibe og i at komme hjem.

Men Maersk har formået at udskifte sine besætninger løbende og får derfor ris for at hjælpe sine søfolk bedst muligt gennem vanskeligheder forårsaget af corona-restriktioner og store begrænsninger på rejsemuligheder verden over, skriver ITF i en pressemeddelelse.

”Maersk har gjort et ekstraordinært arbejde, gået forrest og været godt eksempel for resten af branchen, når det gælder udskiftninger af besætninger i en verden fyldt med problemer og en branche, hvor andre rederier har set mere på egen pengepung og bundlinje end på at hjælpe de søfarende ud af den kattepine corona-krisen har skabt, udtaler Jacqueline Smith, der er Maritim koordinator i ITF.

Men der er også ris til den danske transport-gigant.

Jacqueline Smith peger på, at Maersk risikerer alvorlige ridser i sit omdømme som en ansvarlig virksomhed, efter at Mærk sidste år valgte at engagere sig med ICSTIs Victoria, der driver International Container Terminal (VICT) i Melbourne.

ITF brugte derfor Maersks generalforsamling til at spørge Maersk om, hvorfor skibsgiganten fortsætter med at drive forretning med det kontroversielle terminalselskab, der af de australske fagforeninger er blevet stemplet som en ”bekvemmelighedshavn”, der underminerer de vilkår, der er aftalt i de australske overenskomster.

”Traditionelt har Maersk gode politikker på papir og dermed i de forventninger, der skabes for Maersks leverandører. Derfor er vi overrasket over, at virksomheden synes at have udviklet et blindt punkt, når det kommer til hvad der nu er kendt som Australiens mest aggressive og fagforeningsfjendske containerterminal. Her bakker man ikke op om fagforeninger og kollektive forhandlinger”, siger Jacqueline Smith.

”Maersk har tiltrådt FN’s Global Compact og dermed støtten til kollektive forhandlinger og aftaler. Vi ønsker derfor at se det samme engagement i hele Maersks forsyningskæde, uanset om arbejdstagere er direkte ansat hos Maersk eller ej.

Vi beder derfor Maersk om at stå fast på sine værdier og undgå Vict, indtil terminalen og dets moderselskab ICTSI afslutter deres fjendtligheder over for arbejdere og deres rettigheder. Det spørgsmål vil vi rejse igen overfor Maersks ledelse i de kommende uger, siger Jaqueline Smith.

Kilde: ITF

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle