Høring om Færgesekretariats arbejde

Færgesekretariatet - som 18 kommuner har etableret for at fremme tiltag, der kan optimere færgefarten til de danske småøer - afholder onsdag en høring på Christiansborg i samarbejde med Folketingsudvalget for Landdistrikter og Øer.

Færgesekretariatets overordnede rammevilkår, afløserfærge-projektet og turismefremme er blandt dagens hovedemner, men der er også sat tid af til mere gennerelle drøftelser og spørgsmål fra deltagerne.

Adj. Professor Hans Otto Holmegaard Kristensen, gennemgik afløserfærge-projektet, der - hvis det bliver en succes - kan blive en forløber for en egentlig standard øfærge.

Afløserfærgen er af typen dobbeltender, 36,6 meter lang, 11,6 meter bred og med en dybgang på 2,3 meter. Servicefarten er 12 knob. Fremdriften er hybrid.

Færgen får plads til 120 pax og 19 personbiler, eller 2 lastbiler og 12 personbiler.

Udgangspunktet for færgens størrelse er en undersøgelse af et halvt hundrede mindre danske indenrigsfærgeruter, og ud fra disse tal blev afløserfærgens dimensioner bestemt, så den kan besejle fleste mulige overfarter.

Høringen er en del af Færgesekretariatets Årsmøde, der fortsætter torsdag med et medlemsmøde der afholdes i samarbejde med Kommunernes Landsforening.

Redaktionen

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023