Helsingør satser på krydstogt og biomasse

De har ingen bulk i Helsingør, men til gengæld en meget aktiv færgerute og et stort krydstogtsegment. Nu arbejder man på en ny havn, der skal servicere både biomasse og de 300.000 turister, der årligt kommer for at se Hamlets slot.

”Krydstogtturisme og biomasse er de to områder, vi ser vokse i fremtiden, ved siden af færgefarten”, siger Jesper Schrøder, direktør i Helsingør Havn.

I dag er det vigtigste segment klart færgedriften, men det er ambitionen, at krydstogt kan overhale. Helsingør er allerede en stjernelokation rent turistmæssigt – med 300.000 krydstogtgæster om året, hvoraf en del dog køres ind i busser for at se Kronborg, ’home of Hamlet’, som man markedsfører destinationen.

Havneledelsen er nu ved at undersøge muligheden for at etablere en kaj syd for Scandlines’ havneleje, der kan tage de store krydstogtskibe. I dag er tre kajer i Helsingør Havn klar til de mindre krydstogtskibe, men de store er henvist til reden, hvorfra turisterne så skal sejles ind.

Havnebestyrelsen har bevilget penge til en VVM-undersøgelse, der så skal vise, om man kan leve op til dens krav. VVM-undersøgelsen er klar i sommeren 2019, og hvis alt går som håber havnen at have en ny krydstogtterminal i 2021.

Jens Schrøder påpeger, at biomasse vokser på en meget gunstig facon. Helsingør Forsynings kraftværk gør klar til at bruge 100 procent biomasse fra efteråret. Kraftværket skal bruge et sted mellem 130-150 ton om året fra 2019.

Helsingør Havn konkurrerer dog med Hundested og Køge om at få skibene med biomasse til at bruge havnen. Direktøren mener dog, at Helsingør har en fordel, da udgifterne til transport fra de to andre havne vil få prisen til at stige 70. Havneledelsen regner med at få et skib ind om ugen.

”Vi forventer at få en omkring 3.500 tonner ind, og det vil kræve 70 lastbiler, som skal arbejde 12-14 timer om ugen for at få træflis fra skibet til værket. Det vil vi godt kunne modtage i centrum, men en kaj syd for lejet er langt bedre for byen”, siger havnedirektøren, der fornemmer opbakning i byrådet.

Kilde: Danske Havne

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aarhus Havn tilbyder nu opladning til lastbiler

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn vil løfte mere

02.04.2024Maritimedanmark.dk

Hong Kong havn sejlet agterud af konkurrenter

31.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security - Det sikre og trygge valg.

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Frederikshavn Havn i dybere krise end antaget

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle