Havvind i fokus på ambassadørmøde

Med 92 hjemvendte ambassadører fra hele verden, sætter Danske Rederier tirsdag eftermiddag fokus på de store muligheder, Danmark har inden for offshore vind. Målet er at indfri det store potentiale, vinden bringer med sig.

Foto: Danske Rederier.

Til hverdag bor og arbejder de i blandt andet Beijing, Berlin og Bruxelles. Men denne uge er de 92 ambassadører udsendt af Danmark hjemme i København til den årlige ambassadøruge.

Traditionen tro lægger en flok af dem også vejen forbi Amaliegade, hvor de under besøget hos Danske Rederier tirsdag eftermiddag vil få et overblik over de muligheder – og udfordringer – der er for dansk eksport i forhold til udbygningen af havvind internationalt.

Jacob Meldgaard, CEO i TORM og formand for Danske Rederier, vil byde ambassadørerne velkommen.

”En beslutning om at investere i havvind er ikke kun en beslutning om at sikre en grønnere energiproduktion. Det er samtidig en beslutning om at sikre tusindvis af arbejdspladser. Derfor er jeg utrolig glad for, at ambassadørerne lægger vejen forbi, så vi sammen kan diskutere, hvordan vi i partnerskab bedst kan indfri eksportpotentialet på offshore vind området”, siger Jacob Meldgaard.

Havvind er i dag allerede stort i dansk kontekst, og det kan blive endnu større. Når de kommende danske energiøer er fuldt udbygget, vil der være installeret syv gange så meget kapacitet, som vi har i dag.

Arbejdet med energiøerne hører under Klima, Energi- og Forsyningsministeriet med Energistyrelsen i front. Kristoffer Böttzauw, direktør i Energistyrelsen, vil over for de danske repræsentationer fortælle om, hvordan energiøerne vil styrke Danmarks position som foregangsland for en grøn omstilling af energisektoren.

”Med energiøerne starter vi et nyt kapitel i den danske energisektor. Danmark har længe været en rollemodel, man kigger til for inspiration inden for havvind – og det er vores forhåbning, at vi med energiøerne endnu en gang vil kunne sætte nye standarder for vedvarende energi. Til gavn for dansk eksport, beskæftigelse og ikke mindst klimaet”, siger Kristoffer Böttzauw.

Under besøget hos Danske Rederier vil ambassadørerne få mulighed for at høre om de udfordringer, rederier som bl.a. ZITON, ESVAGT og World Marine Offshore møder, når de byder på nye opgaver rundt i verden. Og der vil være deltagelse af flere andre dele af værdikæden knyttet til havvind.

”Hvor havvind for få år siden blev betragtet som en niche, er det i dag big business, som mange rederier ser gode muligheder i. Men, hvis vi skal lykkes med at gøre os gældende i de nye markeder, får vi i den grad brug for en hjælpende hånd fra vores repræsentationer ude omkring i verden. Vi skal i partnerskab give havvind medvind, og jeg ser derfor frem til besøget i eftermiddag”, siger Jacob Meldgaard.

FAKTA

Der skal benyttes 17 forskellige skibstyper over en havvindmølleparks levetid. Allerede i dag er 187 dansk-opererede fartøjer og 45 danske rederier helt eller delvist beskæftiget med havvind. Det tal forventer Danske Rederier vil stige over de kommende år. I Danmark vil etableringen af de kommende offshore parker Kriegers Flak og Thor ikke kun bidrage til mere vedvarende energi til danskerne. Etableringen af disse nye havvindmøller skaber vækst og mere end 14.600 årsværk understøttes, frem mod 2030 i nogle af Danmarks vigtigste eksporterhverv.

OECD forventer, at markedet for havvindmøller vil vokse eksplosivt frem mod 2030. Væksten vil primært drives af USA og Kina. Især i USA er offshore vind på vej frem – hvor bl.a. Ørsted og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er involveret i flere kommende projekter. Flere danske rederier har annonceret deres tilstedeværelse på markeder i både Taiwan og USA. Heriblandt Esvagt, Cadeler, World Marine Offshore og DEME Offshore.

Kilde: Danske Rederier

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle