Godt og skidt kvartal for Eimskip

Eimskip øgede omsætningen i årets første kvartal med 29,7 procent i forhold til samme periode i 2016. Til gengæld gik det ikke helt så godt med indtjeningen. Overskuddet faldt til 0,2 millioner EUR fra 1,8 millioner EUR i sammekvartal2016 på grund af afskrivninger og fiskeristrejke.

”Eimskips omsætning i første kvartal 2017 voksede med 29,7 procent i forhold til samme periode sidste år og udgjorde 146,9 millioner EUR. Af væksten stammer 18,2 procent fra nye erhvervelser og 11,5 procent fra organisk vækst, selv om fiskernes strejke på Island påvirkede eksportmængderne. Den organiske vækst stammer fra øgede transportmængder og stigende internationale fragtrater”, siger Gylfi Sigfússon, administrerende direktør.

Omsætningen blev på 146,9 millioner EUR, en stigning på 33,7 millioner fra 1. kvartal 2016. Volumen i linietrafikken steg med 3,0 procent og indtægterne voksede i kvartalet med 8,9 millioner EUR eller 10,7 procent.

EBITDA steg med 0,3 millioner EUR til 9,3 millioner EUR på grund af god organisk vækst og stærk præstation af nyerhvervelser, men negativt påvirket af fiskernes strejke. Rederiet blev desuden idømt en bøde på 0,4 millioner EUR af Finanstilsynet i Island, som er bogført i kvartalet.

Fiskernes strejke, der varede fra 15. december 2016 til 19. februar 2017, havde negativt indflydelse på den eksporterede mængde fisk og andre supplerende ydelser. Strejken påvirker kvartalets EBITDA negativt med 1,5 millioner EUR. Omkostningerne i forbindelse med overtagelsesprojekter udgjorde 0,4 millioner EUR. Justeret for disse engangsposter var EBITDA for kvartalet 11,6 millioner EUR, en stigning på 20,5 procent i forhold til året før.

Udgifterne steg 32,8 procent sammenlignet med 1. kvartal 2016. Stigningen skyldtes primært tilføjelse af nye virksomheder til koncernen, lønomkostninger, højere brændstofomkostninger, kapacitetsudvidelse i sejladsystemet og de ovennævnte engangsposter.

Nettoresultatet for kvartalet udgjorde 0,2 millioner EUR sammenlignet med 1,8 millioner EUR sidste år, hovedsageligt på grund af øgede afskrivninger på 1,0 millioner EUR som følge af øgede investeringer.

Kilde: Eimskip

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle