Fremgang, men stadig tab i J. Lauritzen

J. Lauritzen reducerede underskuddet i årets første kvartal. EBITDA før særlige poster viste et minus på 7,4 millioner USD mod et tab på 17,2 millioner i samme periode 2016. Forbedringen skyldtes styrkelsen af tørlastmarkedet i forhold til nedgang i Q1 2016 samt bedre marked for mindre gastankskibe.

"På trods af markedsforbedringer i Q1 er tørlastmarkederne fortsat udfordrede. Vi er glade for at der var forbedring i markedet for mindre gastankskibe i årets første kvartal”, siger adm. direktør Mads P. Zacho.

Resultatet af primær drift før særlige poster viste et underskud på 15,9 millioner USD, en forbedring på næsten 10 millioner fra et minus på 25,6 millioner USD i samme kvartal 2016. Det gennemsnitlige antal beskæftigede skibe i Lauritzen Bulkers var 80 mod 103 i første kvartal 2016. EBITDA før særlige poster lød på minus 11,5 millioner USD, et fald fra minus 19,9 millioner i første kvartal 2016.

I Lauritzen Kosan var det gennemsnitlige antal beskæftigede skibe var 30 mod 36 i perioden 2016. EBITDA før særlige poster var viste fremgang til 6,4 millioner USD mod 5,0 millioner i førstekvartal 2016.

Rederiet tog i første kvartal 2017 levering af tre tørlastskibe på længerevarende time-charter. Udestående levering af skibe på længerevarende time-charter udgjorde ved periodens afslutning fem enheder, med levering i perioden april-oktober 2018.

Forventningerne til 2017 er uændrede i forhold til meddelelsen i årsrapporten for 2016. Driftsresultat før afskrivninger og særlige poster (EBITDA) forventes fortsat at ligge i intervallet fra 0 til minus 40 millioner USD, hvilket er bedre end i 2016, men ikke tilfredsstillende.

Afskrivninger og særlige poster forventes at blive på niveau med 2016. Finansielle nettoomkostninger forventes at stige som følge af, at finansielle indtægter relateret til salg af aktieposter i 2016 ikke gentages i 2017. Valuta- og renteudsving samt avance eller tab ved eventuelle salg af aktiver kan påvirke resultatet.

Organisatoriske og omkostningsmæssige ændringer blev gennemført for at forbedre konkurrenceevnen. Efter balancedagen blev der indgået ny aftale med hovedbanker og ejeren, Lauritzen Fonden, om den finansieringspakke, der blev omtalt i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets Annual Report 2016.

Den nye aftale, offentliggjort den 11. april 2017, omfatter kapitaltilførsel på 80 millioner USD, der skal sikre tilbagebetaling af den udestående virksomhedsobligation JLA02 og relateret sikringsgæld ved forfaldstidspunktet i oktober 2017.

Kilde: J. Lauritzen

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle