Formand: Havnelov skal stække kommuner

En revision af havneloven er nødvendig og bør stække kommunernes mulighed for at drive havne. Kommuner bør som infrastruktur-ejere ikke blande sig i operationerne, som det f.eks. er sket i Odense Havn," siger Klaus G. Andersen, fmd. for Danske Havnevirksomheder.

Klaus G. Andersen.

"En af vores største mærkesager er, at kommunerne som ejere skal koncentere sig om infrastrukturen på havnene og så skal private virksomheder drive operationerne. Det skaber en naturlig konkurrencesituation mellem de private udbydere, der kan sikre de laveste priser og det højeste serviceniveau til kunderne," siger Klaus G. Andersen, der netop er genvalgt som formand for Danske Havnevirksomheder, til Maritime Danmark.

Netop en kommunalt ejet havns engagement i den daglige drift, var årsagen til, at BlueWater Shipping klagede over, at Odense Havn overtrådte havnelovens regler om, at kommunalt ejede havnevirksomheder ikke må gå ind i aktiviteter, som i forvejen udbydes af en privat aktør.

Odense Havn var, via sit dengang 100 pct. ejede selskab, Odense Industripark A/S, gået ind i aktiviteter på havnen, som BlueWater fandt var i direkte konkurrence med deres udbud. Det fik de medhold i fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i en afgørelse her i foråret.

Klaus G. Andersen, der til daglig er adm. dir. i Fredericia Shipping A/S peger på, at statslige eller kommunale ejere i andre af samfundets sektorer koncentrerer sig om infrastrukturen.

"Det er tilfældet i Banedanmark, der alene tager sig af skinnerne. Og det gælder i Energinet, der driver nettet, men ikke sælger strøm. Den opdeling finder vi er naturlig og den bør også omfatte havnene," siger han til Maritime Danmark.

Som genvalgt formand slog han på generalforsamlingen i går synspunktet fast: "Det offentlige opgavetyveri skal stoppes, så vi som private virksomheder har sikkerhed til at investere”, sagde Klaus G. Andersen

De private havneerhverv beskæftiger ifølge foreningen mere end 20.000 medarbejdere, mens de kommunale havneadministratorer står for 600 arbejdspladser.

Redaktionen

Relateret indhold

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Kalundborg Havn og APM Terminals vinder bæredygtighedspris

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Forsvaret afspærrer område på Kalundborg Havn

14.04.2024Maritimedanmark.dk

Rekordomsætning og resultat betydeligt over det forventede i Rønne Havn

11.04.2024Maritimedanmark.dk

ADP A/S henter nye markedsandeler i rekordår

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Fyret vicedirektør modtog millioner på konsulentaftale

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle