Forfatter: Læserbrev gør ondt

Der er nye tider på Esplanaden. Et af de gamle koryæfer i A.P. Møller - Mærsk går nu ud med en højst opsigtsvækkende kritik af Eivind Kolding, der står i spidsen for en større genopretning af Maersk LineForfatter til Mærsk-bog finder læserbrev i Jyllands-Posten både uhørt og opsigtsvækkende.

"Kritikken fra Ib Kruse drejer sig i høj grad om opgøret med rettidig omhu. Det er nærmest omdrejningspunktet. Eivind Kolding har kommunikeret en holding om, at det ikke er drevet med rettidig omhu. Det er et velkonfirmeret udspil fra toppens side, og en måde at sende en huskekage ud i organisationen om, at der nu er nye boller på suppen", siger Peter Suppli Benson ifølge epn.dk til RB-Børsen

Han er medforfatter til bogen "Mærsk - manden og magten" og har i mange år har fulgt A.P. Møller - Mærsk tæt. I dag er han forlagschef på Politikens Forlag.

I et læserbrev i Jyllands-Posten går tidligere skibsreder Ib Kruse til modangreb på kritikken af Maersk Line. Især kritikken om mangel på rettidig omhu, falder den gamle skibsreder for brystet.

I forbindelse med offentliggørelsen af en større spareplan, der skal bringe det skrantende Maersk Line på ret køl, slog Eivind Kolding fast, at Maersk Line havde forsømt at følge med tiden.

Dermed fik Eivind Kolding slået fast, at der ikke havde været brugt rettidig omhu i driften af Maersk Line i de senere år, vurderer Peter Suppli Benson.

Kritikken varsler måske nye tider på Esplanaden, hvor den slags er blevet holdt ude for offentlighedens søgelys på grund af den særlige korpsånd, der altid har hersket.

"Det her gør man normalt ikke i denne her verden, og det er højst overraskende at se Ib Kruse gøre det, da han altid har været så loyal. I dag er han dog helt ude af virksomheden, men stadig er det helt uhørt, og noget man tidligere aldrig ville have set", siger Peter Suppli Benson.

Ib Kruse forlod i 2004 A.P. Møller - Mærsk efter at have været ansat i virksomheden siden 1950.

Han sidste opgave var som medlem af ledelsen i byggeriet af operahuset i København.

"Ib Kruse og Mærsk McKinney Møller har altid haft et meget tæt forhold. Ib Kruse var mappebærer og personlig assistent for Mærsk McKinney Møller helt tilbage i 50'erne. Hans position i virksomheden kulminerede op gennem 80'erne og 90'erne, hvor han var den trofaste støtte for Mærsk McKinney Møller - en slags bodyguard der sikrede hans ryg og banede vejen for ham", påpeger Peter Suppli Benson, der dog tvivler på, at Ib Kruse er sendt i byen af Mærsk McKinney Møller.

"Jeg kan trods alt ikke forestille mig, at Mærsk McKinney Møller beder en gammel nær medarbejder gå ud på denne her måde. Det er en sjov tanke, men vi må tænke rationelt. Magten i A.P. Møller - Mærsk er stadig placeret et sted, og det er hos Mærsk McKinney Møller. Hvis han er utilfreds med noget kan han ændre det. Men der er ingen tvivl om, at brevet fra Ib Kruse gør ondt", mener Peter Suppli Benson.

Ib Kruse var en af mændende bag den store vækst i Maersk Line op gennem 1990'erne og hovedarkitekten bag opkøbet af det amerikanske rederi Sealand i 1999, der dengang var det største opkøb nogensinde for A.P. Møller - Mærsk.

Kilde: epn.dk

Relateret indhold

25.07.2024Maritimedanmark.dk

Hafnia Nile skal tømmes for last

24.07.2024Maritimedanmark.dk

Brand på Maersk Frankfurt slukket

23.07.2024Maritimedanmark.dk

Norden køber norske Norlat Shipping

20.07.2024Maritimedanmark.dk

Besætningsmedlem på Maersk skib omkommet

19.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk containerskib i flammer

19.07.2024Maritimedanmark.dk

Hafnia tankskib kolliderer med supertanker

17.07.2024Maritimedanmark.dk

Rederne lægger større vægt på biodiversitet

16.07.2024Maritimedanmark.dk

Torm køber otte tankskibe og sælger et

Jobmarked

Se alle

Småøernes Færgeselskaber

Navigatør (Afløser) til Færgen Bitten Clausen

Er du en erfaren navigatør, der gerne vil stoppe på langfart eller holde en pause fra udmønstringerne og vil du stadig fortsætte som navigatør men gerne være hjemme hver aften? Det kan også være at du gerne vil sejle lidt færge i dine hjemmeperioder? Eller allerede er gået i land men mangler lidt duften af hav? Så er dette måske noget for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

14.09.2024

MARPRO Search & Selection

Area Sales Manager - Retrofit market

Are you a professional relationship builder with solid experience in technical sales in the maritime industry? Do you aspire to work in an environment that make vessels a greener and safer place to work?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Søfartsstyrelsen

Kontorchef til Sikre Farvande

Trives du i et fagligt stærkt miljø med mange udfordringer? Og har du mod på at lede en effektiv driftsorganisation? Så er du måske vores nye kontorchef for Sikre Farvande.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

04.08.2024

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Saga Shipping A/S

Shipping Medarbejder til Skagen

Saga Shipping er en del af Wrist Ship Supply, en af verdens største skibshandler, indenfor den globale shipping industri. Vi tilbyder en bred vifte af service ydelser til den globale shippingindustri – ikke 2 dage er ens !.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark