Esbjerg vil være international energiby

Esbjerg søger nu om optagelse i et internationalt netværk af byer - World Energy Cities Partnerships - som arbejder for at fremme energisektoren lokalt via globale kontakter. Netværket består i dag af 19 byer fra blandt andet Norge, USA, Storbritannien og Rusland

”Esbjerg står til at opnå konkrete fordele ved at være medlem af WECP, fx holdes netværksmøder, så de falder sammen med de store olie- og gas konferencer rundt om i verden. Det er en oplagt mulighed for at gøre opmærksom på Esbjerg og skabe nye kontakter både i forhold til at tiltrække nye virksomheder og selvfølgelig etablere samarbejde med vores lokale virksomheder”, siger borgmester Johnny Søtrup.

Byer kan ikke bare melde sig ind i samarbejdet. Nye byer optages kun på anbefaling af andre byer. Venskabsbyen Stavanger støtter Esbjergs kandidatur.

”Vi har et tæt samarbejde med Stavanger, med hvem vi deler erhvervsprofil samt orienteringen mod Nordsøen. Og efter samtaler med min kollega i Stavanger, kunne jeg se fordelene for Esbjerg både i forhold forretningsudviklende aktiviteter, men også muligheden for fælles projekter omkring og vidensdeling omkring best practice på kommunale arbejdsområder og hvordan vi arbejder i relation til vores erhvervsliv”, siger Johnny Søtrup.

Den formelle ansøgning er sendt til Stavanger, som nu indstiller Esbjerg til optagelse. Ved næstkommende møde i WECP er en delegation fra Esbjerg inviteret med som observatører. Mødet finder sted i Houston i maj 2013, og under mødet skal borgmesteren fra Esbjerg præsentere deres kandidatur for WECP.

”Mødet i Houston skal bruges til at skabe kontakter, og så håber jeg naturligvis, at vi kan rejse fra Houston som fuldgyldige medlemmer af WECP”, siger Johnny Søtrup.

World Energy Cities Partnership:blev grundlagt i 1995. 19 byer over hele verden indgår i netværket: Aberdeen, Storbritannien; Atyrau, Kasakhstan; Calgary, Canada; Dammam, Saudi Arabien; Daqing, Kina; Doha, Qatar; Dongying, Kina; Halifax, Canada; Houston, USA; Luanda, Angola; Malabo, Ækvatorialguinea; Perth, Australia; Port Harcourt, Nigeria; Rio de Janeiro, Brasilien; San Fernando, Trinidad & Tobago; St. John's, Canada; Stavanger, Norge; Tomsk, Rusland; Villahermosa, Mexico.

Læs mere om netværket HER

Kilde: Esbjerg Kommune

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Kalundborg Havn og APM Terminals vinder bæredygtighedspris

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Forsvaret afspærrer område på Kalundborg Havn

14.04.2024Maritimedanmark.dk

Rekordomsætning og resultat betydeligt over det forventede i Rønne Havn

11.04.2024Maritimedanmark.dk

ADP A/S henter nye markedsandeler i rekordår

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Fyret vicedirektør modtog millioner på konsulentaftale

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle