Dyrt at spare på lederuddannelse
Selv om det i krisetider er fristende at spare udgiften til lederudvikling væk, kan det ende med at blive en dyr besparelse for virksomheden. I Lauritzen har man f.eks. valgt at fastholde et ressourcekrævende lederudviklingsprogram - på trods af tidernes ugunst.
"En virksomhed som vores lever af dygtige medarbejdere, og uanset krise, mener vi, at det er vigtigt at klæde vores ledere på til det strategiske arbejde og at styrke deres personlige lederskab. Krisen vender på et tidspunkt, og vi tænker langsigtet - ikke mindst i en tid, hvor man måske skal ud og lede og inspirere sine medarbejdere på en ny måde", siger underdirektør og ansvarlig for HR i rederiet J. Lauritzen, Tove Elisabeth Nielsen, til Berlingske Business.
Rederiet har valgt at holde fast i et ambitiøst lederudviklingsprogram. Her skal ca. 35 mellemledere igennem programmet, der strækker sig over fem moduler af hver to-tre dages varighed. Rederiet flyver sine ledere ind fra både Singapore og Shanghai, og professorer og oplægsholdere fra hele verden, bl.a. fra London Business School og IMD i Schweiz.
"At arbejde bevidst med ledelse og kompetenceudvikling har ligget dybt i virksomheden i mange år. Vi måler én gang om året vores ledere ved at spørge deres medarbejdere, om de føler, deres ledelse er god nok - også til at samarbejde og kommunikere? Scoren er blevet bedre år for år, og vi ved, at vores målrettede arbejde med ledelse er et konkurrenceparameter, når det handler om at rekruttere og fastholde medarbejdere - også selv om naboen lokker med en højere løn,« siger Tove Nielsen til avisen..
Hun peger på, at rederiet sidste år kom ind på 13. plads i Berlingske Nyhedsmagasins rangering af Danmarks Bedste Arbejdsplads - som Årets Højdespringer:
"Vi invester penge i uddannelse, fordi vi kan se, at vi får udbytte af det. Også selv om tiderne ikke er så gyldne i dag", siger Tove Nielsen
Kilde: Berlingske Business.