Den maritime fest genopstår på Folkemødet

Postbåden Peter vil igen ligge ved kajen i Allinge som samlingspunkt for Danske Maritime, Danske Rederier og Danske Havne fælles indsats, når Folkemødet vender tilbage i senere i juni. Og lige nu er Det Blå Danmarks organisationer ved at lægge sidste hånd på planlægningen.

Mogens Jensen og Søren Pind vil igen underholde med sømandsviser på Postbåden Peter under Folkemødet. Foto: Danske Maritime..

Der plejer at være stuvende fuldt om nord, når Mogens Jensen og Søren Pind giver den med sømandsviser for fuld udblæsning. Og det gør de også i år - fredag eftermiddag, hvor arrangørerne forventer massiv deltagelse og fællessang i solskin.

Det sidste kan ikke garanteres, men det kan til gengæld debatter om den grønne omstilling, som alle tre arrangører vil kaste sig ud i.

”Den grønne omstilling er overliggeren for næsten alt, vi gør i denne tid, og på Folkemødet glæder jeg mig særligt til vores debatter om grønne færgeruter, fremtidens E-fuels og muligheden for, at vi faktisk på sigt løber tør for CO2. Det bliver både lærerigt og underholdende, er jeg sikker på,” siger Danske Rederiers adm. dir. Anne H. Steffensen.

Også i Danske Maritime vil den grønne omstillings muligheder og udfordringer blive diskuteret, men adm. dir. Jenny Braat vil også se nærmere på den nye forsvarsindustrielle strategi og den aktuelle sikkerhedssituation:

“”Lørdag formiddag har Danske Maritime inviteret forsvarsministeren til en samtale om, hvordan Søværnet skal se i fremtiden. Den seneste forsvarsindustrielle strategi kan få rigtig stor betydning for den maritime industri i forhold til opgaver og kompetencer, og det er klart, at Ukraine-krisen også giver anledning til en snak om Søværnet i det hele taget. Vi skal sikre et rigtig stærkt samspil mellem industrien, Folketinget og myndighederne i den forbindelse,” siger Jenny Braat.

Lørdag bliver der mulighed for at stævne ud med postbåden, når det gode skib lægger fra kaj og byder på en spændende sejltur med Frømandskorpset, ligesom alle tre organisationer deltager i diverse andre debatter og begivenheder arrangeret af andre organisationer og aktører på Folkemødet, skriver organisationerne i en fælles pressemeddelelse.

Folkemødet afholdes fra 16.-19. juni og byder i år på mere end 2.500 events, debatter, koncerter, talks og politiske arrangementer.

Du kan se hele programmet for Det Blå Danmarks arrangementer HER.

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023