Dansk søfart styrket med samarbejdsaftale
Ny samarbejdsaftale styrker det fremtidige samarbejde i den maritime sektor. De maritime skoler vil øge samarbejdet på fem indsatsområder med henblik på at styrke uddannelserne og dermed den maritime industri og dansk søfart i de kommende år.
”Den danske maritime industri har et betydeligt potentiale for vækst i de kommende år, og derfor er der et stigende behov for kvalificerede medarbejdere med både et bredt overblik og en dyb viden. Vi skal kort sagt være stadig dygtigere, og det skaber denne nye samarbejdsaftale god grobund for,” siger Jenny N. Braat, adm. direktør for Danske Maritime.
Blandt elementerne i sektorsamarbejdet er etablering af tværgående forsknings-og udviklingsprojekter, fagmiljøsamarbejde på tværs af uddannelserne, styrket kvalitet i uddannelserne og styrkelse af informationen mhp. at rekruttere unge til en blå karriere. Alle maritime institutioner har skrevet under på aftalen. Fremadrettet betyder aftalen, at den maritime uddannelsessektor styrkes og samler sig om at understøtte fremtidens maritime industri med viden.
De maritime uddannelsesinstitutioner har tradition for at arbejde sammen, og denne aftale vil styrke og formalisere dette samarbejde og dermed understøtte erhvervet endnu bedre.
Direktør for Danmarks Rederiforening, Anne Steffensen, udtaler:
”Dygtige hoveder og hænder er en forudsætning for et succesfuldt rederierhverv og en stærk søfartsklynge i Danmark. Det kræver, at vi løbende tilpasser og justerer vores uddannelser, så vi får fat på talenterne og sikrer de rette kompetencer. Det er derfor meget positivt, at de maritime skoler løfter i flok og sikrer en tæt kobling mellem de blå uddannelsestilbud og erhvervslivets behov.”
De maritime institutioner udgøres af Københavns Maskinmesterskole, Georg Stage, SIMAC, Nyborg Søfartsskole, Svendborg Søfartsskole, Marstal Navigationsskole, Fredericia Maskinmesterskole, Aarhus Maskinmesterskole, MARTEC og Skagen Skipperskole.
Kilde: MARTEC