Børnekokke med fisk på menuen
Snerlen i Strandby inviterer tirsdag og torsdag i vinterferien 14 børn ind i køkkenet. Børnene skal lære at stilberede fisk. De 14 børn er ledsaget af deres forældre når de med indehaver af Snerlen, Tonny Kristensen, skal lære at lave nemme og lækre fiskeretter
“Jeg hører tit folk sige, at deres børn ikke kan lide fisk, men det er slet ikke min erfaring. Alle børn kan naturligvis lide en friturestegt fiskefilet, men det har i mine øjne ikke meget med en sund og lækker fiske-ret at gøre. Og når børnene finder ud af, hvordan frisk og veltilberedt fisk rent faktisk smager, så er der ikke længere noget der hedder ’Jeg kan ikke lide fisk’, så spiser de det med største fornøjelse”, siger Tonny Kristensen.
De nyindrettede kokkeskolelokaler vil ikke kun blive benyttet i vinterferien.
“Snerlen har en mission om, at vi gerne vil have nordjyderne til at spise mere, og flere, fisk. Vi har så mange rigtig gode spisefisk i havene rundt omkring Danmark, og der er så mange folk, der næsten aldrig får fisk”, siger Tonny Kristensen til Nordjyske.dk.
Kilde: Nordjyske