Bjærgning kræver 1 km. lange slæbetove
Bjærgningen af bulkeren MV Glory Amsterdam, der grundstødte i hårdt vejr søndag morgen, bliver kompliceret af, at skibet står på meget lavt vand. Den tyske Havarikommando er nu sammen med rederiet og en bjærgningsfirma i gang med at forberede næste forsøg på at trække skibet fri.
Glory Amsterdam står på så lavt vand, at slæbebådene ikke kan arbejde helt tæt på..
Bjærgningsplanen er godkendt, me før det næste forsøg kan gøres, skal mere materiel hentes til stedet, som f.eks. op til 1000 meter lange slæbetove, fordi slæbebådene ikke kan komme tæt på det grundstødte skib, der står på ca 5 meter vand ca. 2 km. nord for øen Langeoog i Nordtyskland.
“Sammen med bjærgningsfirmaet forbereder vi bjærgningen skridt for skridt. Sikkerhed går under alle omstændigheder forud for hurtighed - det er vi helt enige med både reder og bjærgningseksperter,” udtaler Hans-Werner Monsees, der er leder af Havarikommandoen. “Vi håber, at vi har fået det gjort inden weekenden,” tilføjer Hans-Werner Monsees.
Der bliver således hverken gjort forsøg på at trække det 225 meter lange skib fri af grunden i dag eller i morgen. Tiden bliver blandt andet brugt til at pumpe ballastvand ud for at lette skibet.
Skibet indeholder også 1800 tons tung bunkerolie og 140 ton marinediesel, men det er ikke planen at tømme olien fra skibet inden bjærgningen. Havarikommandoen har sammen bjærgningsfirmaet og eksperter foretaget en risikoanalyse der viser, at det ville indebære en større risiko at flytte olien end at lade den blive ombord.
Havarikommandoen oplyser, at man fortsat vil overvåge området fra lufte, ligesom miljøskibet Mellum forbliver tæt på Glory Amsterdam. Men foreløbig er der ikke konstateret oliespild fra skibet.
Den 22 mand store besætning er fortsat ombord på skibet sammen med fire medarbejdere fra bjærgningsfirmaet.
Kilde og foto: Havarikommando
Se billedserie med flere fotos HER