Behov for politisk indgriben over for Skat
Skat vil med en omdiskuteret ændring af praksis forhindre, at virksomheder kan trække lønomkostninger fra, hvis medarbejderne arbejder på at udvide forretningen. Det er helt skævt, mener Danmarks Rederiforening og et bredt udsnit af erhvervslivet.
”Det er helt skævt, at Skat på denne måde – uden nogen politisk beslutning i den retning – laver om på et så fundamentalt vilkår. Det vil både være administrativt tungt, og samtidig er det underligt, at man på den måde vil straffe de aktiviteter, som rent faktisk udvikler forretningen. Den skæve praksis vil også ramme rederier, hvis det rent faktisk bliver retstilstanden”, siger Jacob K. Clasen, underdirektør i Danmarks Rederiforening.
Ændringen går helt præcist på, at virksomheder ikke længere skal kunne trække lønomkostninger fra, hvis medarbejderen arbejder med at opkøbe andre forretninger.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) ser positivt på den henvendelse, han har fået fra erhvervslivet, herunder Danmarks Rederiforening, men han ønsker at afvente en aktuel sag i Højesteret om emnet, før han politisk tager stilling. Fra Socialdemokratiets side har man derimod taget stilling. Derfor er man klar til politisk at sikre, at der fortsat er fradrag til udvidelse af forretningsområder, siger Mette Frederiksen.
En række danske virksomheder har gjort regeringen og Folketingets Skatteudvalg opmærksom på, at den nye tilgang er skadelig. Det skete for nylig i et fælles brev, hvor 20 af de største, danske virksomheder, herunder A.P. Møller-Mærsk, stod sammen om at opfordre til en hurtig løsning. Derfor glæder rederiet sig over, at det nu får politisk opmærksomhed.
”Det er positivt, at politikerne vil se på denne sag om fortsat fradragsret for ganske almindelige lønudgifter, der kan bidrage til den fremtidige udvikling i Danmark”, siger Jesper Cramon, koncernregnskabsdirektør i Maersk Group, som var medafsender på brevet.
Kilde: Danmarks Rederiforening