Bæredygtige australske fisk og skaldyr
Australian Fisheries Management Authority (AFMA) annoncerede på Sustainable Seafood Day, at hvis man vil have bæredygtige fisk og skaldyr, ja så skal man tænke australsk.
Det australske kostråd har anbefalet, at australierne øger deres forbrug af fisk med 40 procent, men det at vælge bæredygtig seafood kan virke forvirrende.
Australske fiskerier forvaltes under strenge regler for at mindske fiskeriets miljøpåvirkninger sikre at bestandene forbliver stærke i fremtiden. Det betyder, at forbrugerne kan have tillid til, at lokal fisk er fanget både ansvarligt og bæredygtigt.
Adskillige internationale undersøgelser har rangeret Australiens forvaltning af fiskeriet blandt de bedste i verden, herunder for dets miljømæssige bæredygtighed.
Flere i industrien i visse fiskerier har valgt at blive vurderet af uafhængige programmer såsom Marine Stewardship Council. Australien har syv fiskerier, der er blevet uafhængigt certificeret af Marine Stewardship Council som bæredygtige. Fire af disse forvaltes af den føderale regulator, AFMA.
Rapporter om de australske bestande viser at der hvert år flere bestande som anses for at være i sunde, hvilket vilsige at der overfiskes mindre og mindre.
"Jeg ved, at folk nogle gange er bekymrede over, om visse typer af fisk er etisk ok at købe, men i Australien bruger vi meget videnskab til at overvåge fiskebestandene, og vi sætter fangstbegrænsninger så kommercielle fiskere ikke kan fange mere end hvad der er bæredygtigt", siger Dr. Findlay, CEO hos AFMA.
"Det er især opmuntrende at se at nogle fiskere går ud over, hvad der kræves af reglerne, for at sikre deres fiskeri er i verdensklasse."
Kilde: TheFishSite