Årets muslingefiskeri ser lovende ud
De første fangster af limfjordsmuslinger i år lever helt op til de forventninger, der blev skabt efter et prøvefiskeri i sidste uge. Kødprocenterne i muslingerne var meget høje sammenlignet med de foregående år. Kødprocenten har stor betydning for den pris, både fiskerne og industrien kan få.
”Sæsonens første blåmuslinger blev kogt på Vildsund Blue tirsdag morgen, og det var muslinger i rigtig god form”, oplyser adm. direktør Søren Mattesen fra Vlidsund Blue.
Muslingerne var fanget i løbet af mandagen, hvor størsteparten af fjordens fiskere åbnede den nye sæson på banker uden for Natura 2000 områderne. Natur- og
Erhvervstyrelsen var nemlig ikke blevet færdig med at udstede licenser til alle ansøgere i områderne.
”Men vi har fået løfte om, at licenserne bliver sendt med posten direkte til fiskerne i denne uge”, oplyser Søren Mattesen.
Kilde: Morsø folketidende