APM Terminals overskud på 1,1 mia. kr.

APM Terminals kom ud af årets tredje kvartal med et overskud på 203 millioner dollar, svarende til 1,1 milliarder kroner, mod et overskud på 156 millioner dollar i perioden i 2012. Omsætningen steg fra 1,05 milliarder dollar i kvartalet i 2012 til nu 1,12 milliarder dollar.

APM Terminals fik i årets første ni måneder et overskud på 548 millioner dollar mod et overskud på 542 millioner dollar i perioden i 2012. Omsætningen steg fra 3,16 milliarder dollar i de tre kvartaler i 2012 til nu 3,23 milliarder dollar.

Mængderne lå 4 procent over sidste år. Omsætningen steg med 7 procent som følge af et højere aktivitetsniveau samt højere byggeomsætning på vegne af visse koncessionsgivere. Resultatet for associerede virksomheder og joint ventures, der primært er placeret i markeder med høj vækst, steg med 45 procent i forhold til sidste år.

APM Terminals forventer fortsat et bedre resultat end i 2012 (701 millioner dollar) baseret på et resultat for de første ni måneder på 548 millioner og understøttet af containermængder fra nye terminaler samt forbedringer af produktiviteten i eksisterende faciliteter.

APM Terminals har fortsat fokus på at forbedre produktiviteten for eksisterende terminaler. I september 2013 nåede produktiviteten målt i kranløft per time sit højeste niveau i 2013 og lå 6 procent over gennemsnittet for 2012.

Antallet af containere, som APM Terminals håndterede (antal kranløft justeret for APM Terminals’ ejerandel), steg med 4 procent i forhold til tredje kvartal 2012 og nåede 9,3 millioner TEU. Mængder fra kunder uden for Gruppen steg med 6 procent i årets første ni måneder og nåede 50 procent af den samlede mængde mod 48 procent i de første ni måneder af 2012.

Verdens største containerskib, Mærsk Mc-Kinney Møller på 18.000 TEU, anløb flere containerterminaler i APM Terminals’ globale terminalnetværk på sin jomfrurejse, og det medførte individuelle produktivitetsrekorder i Rotterdam i Holland, Aarhus i Danmark, Göteborg i Sverige og Tanger i Marokko.

Den fællesejede Brasil Terminal Portuario i Santos, Brasilien påbegyndte driften i tredje kvartal 2013. Omfanget af aktiviteterne var fortsat begrænset, da havnemyndighederne er i gang med øge dybden i havnen.

Der blev indgået aftale om salg af en 24 procent andel af APM Terminals Zeebrugge i Belgien som afventer myndighedernes godkendelse. Det forventes at ske i fjerde kvartal 2013. APM Terminals bevarer en 51 procent ejerandel i Zeebrugge.

Truckingaktiviteterne under Bridge Terminal Transport Inc. i USA blev solgt i kvartalet med en mindre avance.

Global Ports, den førende operatør af containerterminaler i Rusland, hvori APM Terminals har en fællesledet andel på 37,5 procent, underskrev en kontrakt om erhvervelse af en konkurrerende operatør, National Container Co. (NCC). Handlen skal godkendes af myndighederne og vil betyde, at APM Terminals’ ejerandel udvandes til cirka 30 procent i det fortsættende selskab.

Kilde: A.P. Møller-Mærsk

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aarhus Havn tilbyder nu opladning til lastbiler

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn vil løfte mere

02.04.2024Maritimedanmark.dk

Hong Kong havn sejlet agterud af konkurrenter

31.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security - Det sikre og trygge valg.

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Frederikshavn Havn i dybere krise end antaget

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle