Aktionærer i oprør over bonus-udbetalinger

Mere end en fjerdedel af aktionærerne i det verdensomspændende shippingselskab Clarksons er i oprør over niveauet for løn- og bonusudbetalinger til topledelsen. Selskabet forsvarede sig med, at det var nødvendigt for at “beholde nøglemedarbejdere i et meget konkurrencepræget marked”.

En samlet udbetaling til Clarksons topchef Andy Case på 3,7 mio. pund var for meget for 26 pct. af aktionærerne, der stemte i mod selskabs vederlagsrapport for 2016 og selskabets vederlagspolitik. Ud af de 3,7 mio. Pund kom 550.000 fra den faste gage, mens hovedparten af resten, ca. 2,7 mio. pund, var bonus for indsatsen i 2016.

Aktionærrådgivningsselskabet Pensions & Investment Research Consultants (PIRC) anbefalede aktionærerne at stemme nej til vederlagspolitiken, da den dels ikke indeholder et maksimum for bonusudbetalinger, dels tildeler topchefen en fast løn, der ligger i den øverste kvartil i forhold til sammenlignelige selskaber.

Men unavngivne kilder i Clarksons har ifølge Daily Mail forsvaret selskabets vederlagspolitik med en henvisning til, at selskabet konkurrerer med privatejede rivaler, hvor lønnen er højere og ikke underkastet en sådan kontrol og at selskabet behøver den nuværende vederlagspolitik for at kunne “holde på nøglemedarbejdere i et meget konkurrencepræget marked”.

Clarkson udtalte talte efter vedtagelsen af den kritiserede vederlagspolitik, at det havde “noteret sig” omfanget af aktionærkritikken. “Vi har taget fat i selskabets største aktionærer for til fulde at forstå deres bekymringer omkring bestyrelsens vederlagsrapport og politik og vi vil fortsætte dette arbejde resten af året,” hedder det i en udtalelse fra Clarksons.

Kilde: TradeWinds

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

24.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security havne og skibssikkerhed.

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle