Aarhus Havn slog rekord i antal containere

Danmarks største erhvervshavn kom ud af 2022 med den største godsomsætning i fjorten år og skiver samtidig danmarkshistorie med en ny dansk rekord i containeromsætning. Havnens samlede overskud på havnedriften nåede 161 mio. kr.

Havnedirektør Thomas Haber Borch, Aarhus Havn..

2022 blev trods den høje inflation, energikrise og krigen i Ukraine et solidt år for Aarhus Havn, der mere end fordoblede det samlede overskud fra havnedriften fra 75 mio. kr. i 2021 og fik et samlet overskud på 115 mio. kr. mod 97 mio. kr. i 2021.

“Det har på mange måder været et begivenhedsrigt og helt uforudsigeligt år. De globale udfordringer blev lokale. Forsyningssikkerhed og forsvarssikkerhed kom for alvor på dagsordenen. Det var også tilfældet hos Aarhus Havn. Derfor er jeg stolt over, at vi kommer ud af året med så stærkt et resultat, som vi gør”, siger Thomas Haber Borch, der er CEO hos Aarhus Havn.

Godsomsætningen nåede med lige godt 11 mio. tons gods over kaj den største samlede godsomsætning i fjorten år, en stigning på 9 pct. i forhold til 2021.

Den nye danske rekord for containeromsætning lyder på 756.757 20-fodscontainere løftet over kaj, og fremgangen på alle forretningsområder glæder havnens bestyrelse:

“Det er en vigtig påmindelse om, at Aarhus Havn er hele Danmarks havn, der understøtter den grønne omstilling, skaber arbejdspladser og fremgang til gavn for både borgere i Aarhus og hele landet”, siger havnens bestyrelsesformand, Aarhus-borgmesteren Jacob Bundsgaard.

Men havnen har også været centrum i en hed debat om den planlagte havneudvidelse, der efter mange og lange debatter er end med en politisik vedtagelse af et tilrettet projekt.

“Der er ingen tvivl om, at interessen for udvidelsen er stor, og at bølgerne er gået højt. Det har vi både internt blandt vores medarbejdere og sammen med virksomhederne skullet håndtere. Derfor er jeg meget tilfreds med, at et bredt politisk flertal har valgt at tage ansvar for udvikling og fremtidssikring af havnen med en aftale om en udvidelse af Aarhus Havn”, siger Thomas Haber Borch.

Kilde: Aarhus Havn

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023