700 mio sikrer Fjord Lines fortsatte drift

Coronakrisens lukning af landegrænserne har fjernet 90 pct. af Fjord Lines indtægter, men nu er rederiet sikret fortsat drift gennem en kombination af den norske stats kontante coronastøtte, ejerkapital og ændrede finansieringsbetingelser, der tilsammen sikrer rederiet et cashflow på 700 mio. nkr.

Fjord FSTR er Fjord Lines nye katamaran, der med coronastøtten er sikret drift på ruten til Danmark senere i år..

“Vi er en sæsonvirksomhed, der tjener vores penge i sommerhalvåret. I år vil trafikken mellem Norge, Danmark og Sverige være stærkt begrænset, selv om vi håber, at landegrænserne åbnes noget i løbet af juni måned. Men uanset om det sker, vil vi klare os igennem 2020 og være klar til et mere normalt år vi 2021. Vi er nu på mere sikker grund,” udtaler Rickard Ternblom, der er CEO i Fjord Line i en pressemeddelelse.

Processen har ifølge direktøren været krævende, men han roser myndighederne for deres optræden.

Politikerne og de statslige myndigheder har været tilgængelige og lyttet til vores forslag. Kontant-støtterodningen har været vigtig for os. Vi repræsenterer en branche, der er bidrager til at øge Norges handel med udlandet og er dermed en vigtig del af den norske transport struktur. Det tror jeg, at mange i endnu større grad har fået øjnene op for nu. Vi er tilfredse med myndighedernes vilje og evne til at handle,” siger Rickard Ternblom.

Han peger på, at også de ansatte har været meget vigtige i processen.

“Vi har mere end halveret driftsomkostningerne. De ansatte har gjort og gør en fantastisk indsats, og bestyrelsen og ledelsen har bidraget med en reduktion af lønnen. Krisen er ikke slut, og effekterne af den vil vare længe, men vi har fået den nødvendige arbejdsro til at kunne se fremad, siger direktøren.

Fjord Line transporterede i 2019 ca. 1,5 mio. passagerer, der genererede en omsætning på 1,6 mia. norske kr. og et driftsresultat før afskrivninger på 425 mio. norske kr.

Fjord Line sejler til Hirtshals fra flere norske byer, bl.a. fra Kristiansand, hvor en ny katamaran, Fjord FSTR, efter planen bliver indsat senere i år.

Kilde: Fjord Line

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle