Svendborg Kommune, Havn Færge- og Sundfart

Slået op d. 28.06.2024

Veteranfærgen M/S Helge og Hjortøboen søger en venlig og løsningsorienteret chefskipper

Brænder du for bevaring og sejlads af noget af den fineste danske skibshistorie? Kan du føre en færge stabilt, i al slags vejr og i strømfyldt farvand? Brænder du for en god service til vores mange gæster på M/S Helge og Hjortøboen? Har du lyst til at gå forrest og tage ansvar, samt sikre bevaring af M/S Helge som i år fylder 100 år og Hjortøboen fra 1976? Er kombinationen af sæsonsejlads og bevaring, renovering og vedligehold attraktiv for dig?

Stilling
Chefskipper
Ansættelsesforhold
Fuldtid
Område
Syddanmark
Arbejdssted
Jessens Mole, 5700 Svendborg
Telefonnummer
+45 3017 5079
Ansøgningsfrist
10.08.2024
Tiltrædelsesdato
31.08.2024

Foto: Svendborg Kommune

Om jobbet – Til søs i det Sydfynske Øhav.

Dine opgaver vil blandt andet være:

 • Gå foran og i samarbejde med den øvrige besætning sikre at færgerne sejler sikkert, stabilt og til tiden
 • Tage ansvar for udviklingen af en god arbejdsplads
 • Planlægning af tørn, kursus og ferieafvikling
 • Personaleledelse
 • Navigere i strømfyldt og trafikeret farvand på ruten
 • Sejlads (fartplan og charter), klargøring af færger og teknisk ansvar
 • Billettering og optælling af passagerer
 • Give en god service til de mange passagerer, som ønsker at udforske øhavet og søger gode oplevelser, som du skal være med til at give

Udenfor M/S Helges sejlsæson:

 • Vedligehold af M/S Helge og Hjortøboen
 • Kontakt til myndigheder, selvsyn og bestilling af syn

Om dig

Vi ønsker os en dygtig kollega som har:

 • Erfaring med personaleledelse
 • Sønæringsbevis: Kystskipper
 • Erfaring med vedligehold og syn af skib
 • ROC radiocertifikat
 • Duelighedsbevis i motorpasning
 • Passagerskibscertifikater § 5, 6 og 7
 • Sygdomsbehandler minimum C
 • Blå bog

Om M/S Helge

Veteranskibet M/S Helge sejler i fast rutefart i perioden medio maj til medio september. 
Turen starter i Svendborg og går via Vindebyøre, Christiansminde, Troense, Grasten. Retur igen via samme rute, afsluttende med et stop ved Honnørkajen og en afstikker ud under Svendborgsundbroen med destination Stella Maris. 
Vi sejler 3 rundture om dagen i hele sejlperioden og 4 rundture i juli måned.

Når M/S Helge ikke sejler i rute, kan skibet chartres af firmaer og private til en tur på sundet. Der er normalt 40-60 chartersejladser på en sæson. Det kan være bryllup, fødselsdag, firmaudflugter og meget andet. 

Helge medtager hver år omkring 30.000 gæster på en sæson. På hver tur er der minimum to besætningsmedlemmer ombord, en skipper og en bedstemand.

Om Hjortøboen

Hjortøboen sejler mellem Svendborg og Hjortø. Turen tager 1 time og man passerer det smukke Svendborgsund og sejler forbi Skarø, inden man svinger ind i øens lille havn. Der er plads til 1 bil og 12 passagerer på færgen. Udenfor skolernes sommerferie sejler Hjortøboen udelukkende på bestilling. På Hjortø er der højt til himlen, et rigt dyre- og planteliv samt flere børnevenlige strande. Her er hverken kro, købmand eller kirke, for med sine fire indbyggere er Hjortø bland de øer i Danmark med færrest beboere. Den knap 1km2 store ø er meget flad med et højeste punkt på 3,5 meter. På havnen på Hjortø finder du et fint lille museum, med øens historie.

Om Svendborg Kommune 

Svendborg Kommune er i vores øjne en arbejdsplads af en helt perfekt størrelse: Vi er små nok til at være tæt på hinanden i et varmt uhøjtideligt fællesskab med korte kommandoveje og uden skjulte dagsordner. Og vi er store nok til at have god plads til ambitioner, høj faglighed og rige muligheder for udvikling. 

Vi holder af hverdagen og insisterer på, at det skal være rart at gå på arbejde. Vi har travlt, men ikke for travlt til at hjælpe hinanden. 

Vores værdier findes ikke kun på papiret, vi bruger dem faktisk som kompas hver dag. Vi møder hinanden i øjenhøjde, i dialog og med tillid, og sammen skaber vi en tryg ramme, hvor vi alle kan løse vores opgaver selvstændigt, fleksibelt og ansvarligt.

Løn og ansættelse

Løn og ansættelsesvilkår: Efter gældende overenskomst mellem KL og FOA.

Ansøgningsfrist 11. august 2024. 

Vi holder ansættelsessamtaler den 16. august 2024.

Velkommen til Svendborg - Øhavets hovedstad!


Svendborg har en suveræn beliggenhed midt i den skønneste natur, på kanten af det Sydfynske Øhav og med en mini-metropol, der byder på det hele. Vi tøver ikke, når vi med stolthed kalder Svendborg for Fyns kulturhovedstad. Vi har en charmerende bymidte og livlig handelsby med teatre og museer samt et rigt foreningsliv. Vores dagtilbud og folkeskoler er i top og med særligt fokus på bevægelse og sport, og vi har flere videregående uddannelser, som snart samles i et attraktivt uddannelsesmiljø ved havnen. Svendborg er placeret midt i landet med en halv time til Odense og under to timer til København og Århus. Svendborg er med sine knap 60.000 indbyggere Fyns andenstørste kommune.

Jobmarked

Se alle

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,