Simac krydser fingre for finanslov
Simac og de andre maritime uddannelsessteder krydser fingre for, at det lykkes regeringen at komme igennem med sit forslag om, at der i 2014 - og de tre efterfølgende år - skal bevilges 154 millioner kroner til uddannelse af yderligere 160 maskinmestre.
”Finanslovsforslag er en ting, finanslovsaftalen noget andet. Derfor afventer vi den politiske proces, før vi rækker armene i vejret i fuld længde, men vi er meget glade for de signaler, der bliver sendt med forslaget”, siger Jesper Bernhardt, direktør for Simac i Svendborg, til Fyns Amts Avis.
Uddannelsesminister Morten Østergaard håber at regeringen kommer igennem med sit forslag.
”Vi prioriterer det i en tid, hvor pengene ikke hænger på træerne, men først og fremmest er det et ret kraftigt signal om, at regeringen ser rigtig store vækstpotentialer på det maritime område og selvfølgelig ikke vil risikere, at vi har fl¬askehals på maskinmesteruddannelserne”, siger Morten Østergaard til avisen.
Både de maritime uddannelsessteder og erhvervslivet har tørstet efter ¬flere studenrende på maskinmesteruddannelserne, siden den tidligere regering i 2011 indførte kvoter der betød, er der maksimalt kunne skabes 580 uddannelsespladser fordelt på Aarhus, Fredericia, Frederikshavn, København og Svendborg.
”Jeg har knæsat en ambition om ikke at miste et eneste job i Danmark, fordi vi ikke har folk med de rette kvalifikationer og uddannelse til at løse opgaven. Vi kommer givetvis også i årene fremover til at miste arbejdspladser, fordi virksomheder føler, det bedre kan betale sig andre steder, men argumentet må aldrig blive, at man ikke kan finde en i Danmark til at løse opgaven. Den risiko er der for maskinmestre, når vi afviser kvali cerede ansøgere, mens arbejdsmarkedet står og sukker efter ¬flere dimittender fra maskinmesterskolerne”, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.
Kilde: Fyns Amts Avis