Proteus-projektet godt fra start
Det store Proteus-projekt, der bl.a. sigter mod at forbedre maritime virksomheders konkurrenceevne ved at sætte fokus på services, er kommet rigtig godt fra start.DTU har afsluttet rekrutteringen af tre ph.d.-studerende, en projektsekretær og en post-doc.-forsker
Sammen med Copenhagen Business School , IPU og 12 deltagende maritime virksomheder er de første delprojekter sat i søen. Af en lang række konkrete aktiviteter kan bl.a. nævnes:
• Brancheanalyse: DTU har allerede gennemført en stor interviewrunde i forbindelse med en overordnet brancheanalyse ift. bl.a. eksisterende produkt/service-løsninger.
• Service-Matrix-kortlægning: DTU er i gang med at strukturere resultater fra en kortlægning, der karakteriserer PROTEUS-partnervirksomhederne i forhold til mere end 40 service-relaterede egenskaber.
• Studenterprojekter: Forskellige eksamens- og bachelorprojekter hos bl.a. Hempel A/S, Klinger DK A/S og Novenco Fire Fighting A/S
• Stormøder: Konsortiet har gennemført to udbytterige Stormøder, og det næste er planlagt til tirsdag d. 20. september 2011 på DTU.
Innovationskonsortiet PROTEUS er et initiativ mod PROduct/service-system Tools for Ensuring User-oriented Service.
Proteus er et konsortium, hvor omkring 15 partnere fra erhvervslivet og den akademiske verden er gået sammen for at udvikle nye måder at integrere service effektivt i virksomhedernes forretningsudvikling og organisation med det formål at gøre service til en vigtig indtægtskilde i modsætning til blot at tjene på produktsalg.
Til denne omstillingsproces har Proteus hele den danske maritime industri som et ”test bed” med fokus på vigtige faktorer såsom: egnede forretningsmodeller organisatoriske strukturer samarbejde i forsyningskæden produkt/service co-udvikling inklusiv tre ph.d.-projekter inden for området.
Under ledelse af Danmarks Tekniske Universitet (DTU) kører Proteus-projektet fra foråret 2010 til efteråret 2013 med partnere fra Copenhagen Business School (CBS), Danske Maritime (brancheorganisation), IPU Produktudvikling (campus-baseret rådgivning), 12 industrielle virksomheder og en arbejdsstyrke på ca. 30 personer samt et tilsvarende antal bachelor- og kandidatstuderende.
Virksomheder omfatter specialister fra alle områder af maritimt teknologiudstyr, som – i forskelligt omfang – alle leverer produkt- og serviceløsninger, f.eks. til: Offshore-kraner (NoreqActa A/S) Lasttank-ventil- og -kontrolløsninger (Emerson Process Management A/S) Brandslukningssystemer (Novenco FF A/S) Skibsmotorer (MAN Diesel og Turbo SE A/S) Elektriske installationer og kontrolsystemer (YIT A/S) Malingteknologier og –services (Hempel A/S) Ventil- og trykapplikationer (Klinger Danmark A/S & Pres-Vac Engineering ApS) Marinekedler og termiske systemer (Aalborg Industries A/S)
Proteus involverer alle interessenter i den maritime branche, herunder redere, værfter, traders, rådgivere og klassificeringsorganisationer for at sikre løsninger, der er gavnlige i hele levetiden af skibe og offshore-udstyr.
Kilde: Danske Maritime